Antena 3 CNN Externe Germania declanșează planul de urgență privind gazul, pe fondul cererii de ruble rusești

Germania declanșează planul de urgență privind gazul, pe fondul cererii de ruble rusești

Ministrul german al economiei a declarat miercuri că declanșează planul de urgență pentru livrările de gaze pe fondul cererii continue a Rusiei de a fi plătită în ruble.

Germania declanșează planul de urgență privind gazul, pe fondul cererii de ruble rusești
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Mar 2022   •   10:03

Robert Habeck a declarat reporterilor că acesta a fost primul dintre cele trei niveluri de avertizare și implică înființarea unei echipe de criză în ministerul său care va spori monitorizarea situației aprovizionării cu gaze.

Habeck a spus că a luat măsura după ce Moscova a indicat că va adopta un proiect de lege pentru a solicita plata în ruble, în ciuda faptului că G7 a respins aceste cereri luni.

El a spus că depozitele de gaze ale Germaniei sunt în prezent umplute la aproximativ 25% din capacitate, potrivit AP.

La începutul lunii martie, mai mulţi oameni de ştiinţă din cadrul academiei Leopoldina au afirmat că economia germană s-ar descurca în cazul stopării pe termen scurt a importurilor de energie din Rusia.

Pe termen mai lung, Germania se străduieşte deja din răsputeri să-şi reducă dependenţa de Rusia şi să aplice schimbări în domeniul energetic.

Din perspectiva Ministerului Economiei, importurile de petrol din Rusia se vor reduce până la vară cu 50%. Potrivit ministrului de resort Robert Habeck, este posibil ca Germania să renunţe până la toamnă complet la cărbunele rusesc.

×
Subiecte în articol: Germania avertisment gaze ruble Rusia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close