Antena 3 CNN Externe Cea mai mare economie de pe continent a calculat când rămâne fără gaz | Zelenski: "UE trebuie să acționeze acum!"

Cea mai mare economie de pe continent a calculat când rămâne fără gaz | Zelenski: "UE trebuie să acționeze acum!"

Autoritatea de reglementare energetică din Germania a anunțat că rezervele de gaz ale țării ajung până la sfârșitul verii, în cazul în care guvernul de la Berlin decide să întrerupă imediat importurile din Rusia.

Cea mai mare economie de pe continent a calculat când rămâne fără gaz | Zelenski: "UE trebuie să acționeze acum!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Apr 2022   •   15:26

Klaus Mueller, președintele instituției, a declarat pentru Die Zeit că rezervele actuale arată mai bine decât în urmă cu o lună.

El a estimat că, într-un scenariu optimist, gazul stocat în rezervoare ar putea ajunge chiar până la toamnă.

BBC notează că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a reluat criticile la adresa Uniunii Europene, inclusiv la adresa Germaniei, pentru că importă în continuare materii energetice din Rusia.

Adresându-se parlamentului din Lituania, liderul de la Kiev a lăudat autoritățile acestei țări pentru că au oprit importurile de gaz rusesc și a criticat Uniunea pentru ezitarea de care dă dovadă în ceea ce privește sancționarea sectorului energetic din Rusia.

Reprezentanții statelor membre s-au reunit, luni, pentru a discuta al șaselea pachet de sancțiuni, după cel adoptat săptămâna trecută, care prevede oprirea importurilor de cărbune rusesc începând cu luna august.

Participanții nu au reușit să se pună de acord în privința unui eventual embargo asupra gazului și petrolului rusesc.

Săptămâna trecută, înainte de adoptarea ultimelor sancțiuni anti-Rusia, membrii Parlamentului European au adoptat cu o largă majoritate -  513 voturi pentru, 22 împotrivă și 19 abțineri - o rezoluție în care se cere impunerea unor noi măsuri punitive, inclusiv un embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze din Rusia.

Rezoluția Parlamentului este un gest politic, decizia finală referitoare la interzicerea importurilor din Rusia aparținând Comisiei Europene.

 

×
Subiecte în articol: gaz Germania Klaus Mueller
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close