Antena 3 CNN Externe Germania și Italia se opun sancționării companiilor din China care ajută Rusia în războiul din Ucraina

Germania și Italia se opun sancționării companiilor din China care ajută Rusia în războiul din Ucraina

Germania și Italia s-au opus inițiativei anunțate de Comisia Europeană, de a sancționa companii chineze, în cadrul noilor restricții impuse Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Germania și Italia se opun sancționării companiilor din China care ajută Rusia în războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   17:14

Un reprezentant al Guvernului de la Berlin a contestat noile propuneri de sancționare a firmelor chineze și a criticat modul în care Statele Unite ar solicita "sancțiuni extra-teritoriale", scrie publicația germană Handelsblatt.

Sursa citată menționează că Guvernul Germaniei a transmis Comisiei Europene că nu este de acord cu sancționarea companiilor chineze.

Opoziția Germaniei a fost confirmată de diplomați europeni.

Citește și: Rusia vrea să pună mâna pe judecătorii de la Haga care au emis mandat de arestare pentru Vladimir Putin

La rândul său, Italia se opune sancționării firmelor din afara Rusiei.

Beijingul a amenințat că va lua măsuri, în cazul în care Uniunea Europeană va sancționa companii chineze, în contextul deciziilor dispuse la adresa Rusiei.

"Acest lucru este foarte periculos. Cerem Uniunii Europene să nu pornească pe acest drum fals. În caz contrar, China va trece la măsuri determinante, pentru a-și proteja drepturile și interesele legitime", a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Opt companii din China, în vizorul sancțiunilor propuse de Comisia Europeană

Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, în scopul limitării aprovizionării industriei militare, fiind vizate inclusiv companii chineze.

"Obiectivul este ca bunurile interzise exporturilor spre Rusia să nu ajungă să aprovizioneze complexul militar rus", a declarat, luni, Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Conform unor oficiali de la Bruxelles, propunerea Comisiei Europene are în vedere opt companii din China, acuzate că ar reexporta spre Rusia produse sensibile ce pot fi utilizate în industria militară.

Sursa: Mediafax

Foto: steaguri ale Uniunii Europene arborate la sediul din Bruxelles al executivului comunitar

×
Subiecte în articol: Germania Italia sanctiuni Rusia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close