Antena 3 CNN Externe Germania adoptă un proiect de expulzare rapidă a migranților ilegali și periculoși. Poliția, autorizată să caute prin telefoane și să percheziționeze centrele de azil

Germania adoptă un proiect de expulzare rapidă a migranților ilegali și periculoși. Poliția, autorizată să caute prin telefoane și să percheziționeze centrele de azil

Guvernul german a adoptat, miercuri, un proiect legislativ pentru a accelera expulzarea migranților ale căror cereri de azil au fost respinse de autorități.

Germania adoptă un proiect de expulzare rapidă a migranților ilegali și periculoși. Poliția, autorizată să caute prin telefoane și să percheziționeze centrele de azil
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   18:58

Potrivit ministrului german de Interne, Nancy Faeser, textul proiectului prevede mecanisme care asigură faptul că persoanele ce nu au drept de ședere în Germania vor trebui să părăsească rapid țara.

"Avem în vedere un pachet de măsuri restrictive pentru a asigura deportări mai multe și mai rapide. Acest lucru este necesar, pentru a putea continua să ne asumăm responsabilitatea umanitară față de persoanele pe care trebuie să le protejăm de război și teroare", a declarat ea.

"Noile reglementări vor îmbunătăți posibilitățile de expulzare într-un număr mare de cazuri. Prevederile includ deportarea infractorilor și a persoanelor periculoase într-un mod mai consecvent și mai rapid. Acest lucru se va aplica în special pentru cei implicați în crima organizată, pe care o combatem și mai hotărât", a continuat ministrul german.

Citește și: Mai multe ţări Schengen au reintrodus controalele la frontieră, din cauza amenințărilor teroriste

Textul guvernamental mai prevede că autoritățile germane vor avea dreptul de a verifica telefoanele mobile ale migranților ilegali, pentru a le determina identitatea, și că oamenii legii vor putea folosi datele colectate fără restricții.

De asemenea, poliția va putea să efectueze percheziții în spațiile de cazare pentru refugiați, pentru a depista persoanele care trebuie expulzate. 

În cazul persoanelor obligate să părăsească țara, durata maximă a detenției care precede expulzarea va fi extinsă de la 10 la 28 de zile, pentru a oferi autorităților mai mult timp să pregătească operațiunea, relatează The Washington Post.

Proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului german pentru a deveni lege.

În prezent, aproximativ 280.000 de cetățeni străini se află în Germania fără un permis de ședere valabil și sunt, formal, obligați să părăsească țara, notează agenția de presă turcă Anadolu.

Numărul migranților care ar putea fi expulzați imediat este de aproximativ 54.000, potrivit datelor oficiale, citate de Anadolu.

De asemenea, sunt circa 19.400 de solicitanți de azil respinși, obligați, la rândul lor, să părăsească țara imediat.

Potrivit unor surse din Ministerul german de Interne, majoritatea acestora provin din Irak, Iran, Afganistan, Rusia și Nigeria.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close