Antena 3 CNN Externe Mai multe ţări din Schengen au reintrodus controalele la frontieră de frica teroriştilor

Mai multe ţări din Schengen au reintrodus controalele la frontieră de frica teroriştilor

Conflictul din Orientul Mijlociu i-a pus în alertă pe europeni. În ultimele săptămâni, mai multe țări Schengen au reintrodus controalele la frontieră de teama unor noi valuri de migranți printre care s-ar putea ascunde teroriști. 

de Andreea Cigolea    |    24 Oct 2023   •   01:42

Atacurile din Franța, Belgia și Germania au întărit deciziile de impunere a restricțiilor de circulație între țări.  

Prin urmare, 11 țări au reintrodus controale la frontierele terestre. Printre ele se numără Franța, Germania și Austria, care și-au motivat deciziile prin dorința de a stopa migrația ilegală. 

Ultimele care s-au alăturat listei sunt Italia, care a impus controale la frontiera cu vecina Slovenia, care la rândul ei a făcut același lucru la granița cu Ungaria și Croația, ţară ce nici n-a apucat să se bucure prea mult de libera circulație, fiind intrată în Schengen de mai puțin de un an. 

Tot cu efect de domino s-a produs și reintroducerea controalelor între Germania și Polonia sau Cehia, care au anunțat că vor controla intrările dinspre Slovacia. 

Conform reglementărilor europene, aceste restricții trebuie să aibă caracter temporar și nu se pot întinde pe mai mult de 6 luni. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close