Antena 3 CNN Externe Un pilot a întors avionul pentru a admira aurora boreală pe cerul din Marea Britanie. Pasagerii au rămas uimiţi

Un pilot a întors avionul pentru a admira aurora boreală pe cerul din Marea Britanie. Pasagerii au rămas uimiţi

Pilotul unui avion care zbura între Islanda și Anglia a întors aparatul de zbor astfel încât pasagerii să vadă aurora boreală.

Un pilot a întors avionul pentru a admira aurora boreală pe cerul din Marea Britanie. Pasagerii au rămas uimiţi
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2023   •   16:50

Un pilot al companiei EasyJet a făcut un viraj de 360 de grade pentru a le oferi pasagerilor o priveliște uimitoare a luminilor nordice.

Avionul călătorea din Islanda spre Manchester în timp ce aurora boreală a luminat cerul din Marea Britanie.

Pasagerul Adam Groves a declarat că priveliștea „incredibilă" a „încununat" călătoria sa de patru nopți, în cadrul căreia s-a logodit, potrivit BBC.

El a mai spus că împreună cu logodnica sa Jasmine Mapp se afla pe partea stângă a avionului și nu ar fi putut vedea luminile dacă pilotul nu ar fi fost „foarte amabil".

Citeşte şi: Aurora boreală, surprinsă în imagini uluitoare, pe cerul din Marea Britanie. Cum se explică fenomenul rar

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Suntem încântați că pilotul a putut efectua o manevră controlată pentru a permite pasagerilor să asiste la o demonstrație uimitoare din aer a uneia dintre cele mai frumoase manifestări ale naturii. Echipajul nostru va face întotdeauna mai mult decât trebuie pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut să împărtășim cu ei această priveliște specială", a declarat un purtător de cuvânt al EasyJet.

În timpul unui fenomen foarte rar și spectaculos, aurora boreală a putut fi văzută în noaptea de duminică spre luni în Regatul Unit, inclusiv în regiunile sudice ale ţării.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close