Antena 3 CNN Externe Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia. Senatorii italieni confirmă instalarea Guvernului

Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia. Senatorii italieni confirmă instalarea Guvernului

Guvernul Giorgia Meloni a primit vot de încredere de la Senatul Italiei, finalizând procedura parlamentară de învestire a noului Cabinet guvernamental.

Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia. Senatorii italieni confirmă instalarea Guvernului
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press
de Silvia Preda    |    26 Oct 2022   •   22:49

În favoarea noului Guvern au votat 115 senatori, iar 79 s-au pronunţat împotrivă, scrie La Repubblica. Aprobarea Senatului marchează finalizarea procedurii parlamentare de învestire a Guvernului Giorgia Meloni, după ce Camera Deputaţilor a acordat vot de încredere marţi.

Premierul Giorgia Meloni a afirmat că Italia va continua sprijinul pentru Ucraina în războiul cu Rusia, argumentând că "pacea se obţine prin susţinerea Kievului" şi că în negocierile pentru oprirea conflictelor "trebuie să existe echilibru".

Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia, a vorbit despre "șantajul lui Vladimir Putin"

Noul prim-ministru declară că va intensifica acţiunile de combatere a grupurilor mafiote şi de contracarare a evaziunii fiscale.

Marţi seară, Guvernul Giorgia Meloni, susţinut de o coaliţie din care fac parte partidele Fraţii Italiei (FdI, dreapta), Liga Nordului (Liga, extremă-dreapta) şi Forza Italia (centru-dreapta), a primit încrederea Camerei Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni premier Italia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close