Antena 3 CNN Externe Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia, a vorbit despre "șantajul lui Vladimir Putin"

Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia, a vorbit despre "șantajul lui Vladimir Putin"

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a promis, marți, că țara sa va rămâne un "partener de încredere" al NATO pentru susținerea Ucrainei în fața agresiunii Rusiei.

Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia, a vorbit despre "șantajul lui Vladimir Putin"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2022   •   15:15

În primul său discurs în fața Parlamentului, de când a preluat mandatul de premier, Meloni a spus că nu va ceda presiunilor președintelui rus Vladimir Putin.

"A ceda la șantajul lui Putin cu energia nu ar rezolva problema, ci ar agrava-o, deschizând calea către alte pretenții și șantaje", a arătat ea.

Situația Italiei nu permite să se piardă timpul, a susținut ea în timpul prezentării programului său de guvernare pe cinci ani.

Meloni urma să treacă, marți, de votul de încredere în Camera inferioară a Parlamentului de la Roma.

Votul de încredere din Senat este programat miercuri.

Noul premier de dreapta din Italia respinge orice "simpatie" față de fascism

În Camera inferioară, partidul condus de Meloni, Fratelli d'Italia, dispune, împreună cu formațiunile Liga și Forza Italia, de o majoritate confortabilă.

Adusă la putere de o coaliție politică de dreapta, Giorgia Meloni a negat orice fel de simpatie față de curentul fascist.

În privința crizei energetice, șefa guvernului a afirmat că trebuie "exploatate pe deplin" zăcămintele maritime de gaze și că, deși ar dori să sprijine sectorul energetic și să îi ajute pe italieni la plata facturilor, unele măsuri vor trebui amânate.

Ea s-a pronunțat pentru o redistribuție "mai echilibrată, la nivel internațional", a "poverii energetice".

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni Vladimir Putin
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close