Antena 3 CNN Externe Grecia a început noul an cu o grevă: Angajaţii metroului din Atena au protestat faţă de măsurile de austeritate

Grecia a început noul an cu o grevă: Angajaţii metroului din Atena au protestat faţă de măsurile de austeritate

Grecia a început noul an cu o grevă: Angajaţii metroului din Atena au protestat faţă de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    01 Ian 2013   •   15:48

Grecia a început anul 2013 cu o grevă care a paralizat metroul din Atena. Angajaţii au protestat astfel faţă de de noile reduceri salariale şi de programul de austeritate, care intră în al patrulea an, informează AFP, citată de Agerpres.

Greva, care va dira 24 de mare, nu va avea un impact major asuprea funcţionării oraşului, aflat în repaos după noaptea de Revelion.

Prin acţiunea lor, protestatarii urmăresc să conteste alinierea salariilor angajaţilor de la metrou la cele din întregul sistem public.

Sindicatul şi-a înmulţit deja în ultimele luni grevele împotriva acestei măsuri, adoptată în cadrul unui plan de la finalul lui 2012 de întărire a austerităţii şi de redresare aplicat pentru a obţine de la UE şi FMI continuarea sprijinului financiar.

De la începutul programului de austeritate în 2010, adoptat în schimbul împrumuturilor în valoare totală prevăzută de peste 240 de miliarde de euro, sindicatele elene au organizat zeci de greve, fără a obţine o relaxare semnificativă a măsurilor contestate.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close