Antena 3 Externe Grecia. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu două incendii izbucnite la 40 de km de Atena (VIDEO)

Grecia. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu două incendii izbucnite la 40 de km de Atena (VIDEO)

18 Iul 2010   •   12:47
Grecia. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu două incendii izbucnite la 40 de km de Atena (VIDEO)


Două incendii de vegetaţie au izbucnit sâmbătă în apropierea a două localităţi din Grecia. Mulţi localnici au fost evacuaţi, de teama flăcărilor care se extindeau cu repeziciune, înteţite şi de vântul puternic. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu focul ore în şir.

Incendiile au izbucnit în apropierea a două oraşe aflate la aproximativ 40 de kilometri de Atena.

Din cauza rafalelor de vânt, flăcările s-au extins cu repeziciune, aşa că la faţa locului au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri.

În plus, s-au folosit 11 avioane şi patru elicoptere, pentru ca focul să fie stins cât mai repede. Chiar şi aşa, lupta cu flăcările a durat ore în şir.

Ca măsură de prevenire o parte a locuitorilor au fost evacuaţi, dar alţii au rămas să-i ajute pe pompieri. Trei tabere de vacanţă din apropiere au fost şi ele evacuate.

Autorităţile spun că nu există suspiciunea ca focul să fi fost pus intenţionat.

În timpul verii, astfel de incendii de vegetaţie izbucnesc frecvent în Grecia. În urmă cu trei ani, 60 de oameni şi-au pierdut viaţa şi mii de hectare de pădure au fost distruse de incendiile din sudul ţării.Foto: Antena 3

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close