Antena 3 CNN Externe Grecia, impune noi restricții pentru nevaccinați, după un nou record de cazuri de infectare

Grecia, impune noi restricții pentru nevaccinați, după un nou record de cazuri de infectare

Grecia va impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Acestea vor putea intra în majoritatea locurilor publice doar în baza unui test negativ.

Grecia, impune noi restricții pentru nevaccinați, după un nou record de cazuri de infectare
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    02 Noi 2021   •   20:41

După ce, marți, a fost atins un nou record negativ în ceea ce privește infectările, autoritățile sanitare din Grecia au decis introducerea unor noi restricții. Grecii care nu s-au vaccinat vor putea să intre în instituțiile de stat, bănci, restaurante și magazinele de comerț cu amănuntul doar în baza unui test COVID negativ.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a transmis, în cadrul unei declarații televizate, că odată cu agravarea pandemiei și scăderea temperaturii, sunt necesare mai multe măsuri pentru a proteja persoanele nevaccinate.

Toți angajații nevaccinați vor fi nevoiți, de asemenea, să testeze de două ori pe săptămână, a spus Plevris, adăugând că noile măsuri vor intra în vigoare pe 6 noiembrie. Până în prezent, oamenii nevaccinați trebuiau să se testeze o dată pe săptămână pentru a ajunge la locul de muncă. Măsura se aplică atât în sistemul de stat, cât și în cel privat, scrie Reuters.

Potrivit ultimelor date, aproximativ 60,5% dintr-o populație de aproximativ 11 milioane este complet vaccinată împotriva COVID-19, mai puțin decât media Uniunii Europene de 64,7%.

Marți, Grecia a raportat 6.700 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, doborând recordul anterior de 5.449, înregistrat cu doar o zi înainte.

De a începutul pandemiei, numărul total de cazuri de infectare a ajuns  la 754.451. Până în prezent, aproximativ 16.050 de persoane au murit din cauza bolii cauzate de COVID-19 în Grecia.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close