Antena 3 CNN Externe A șaptea zi de grevă în Franța! Proteste cu până la un milion de oameni în stradă, din cauza creșterii vârstei de pensionare

A șaptea zi de grevă în Franța! Proteste cu până la un milion de oameni în stradă, din cauza creșterii vârstei de pensionare

Oamenii din Franța continuă să protesteze împotriva reformei care prevede creșterea vârstei de pensionare cu doi ani, însă atmosfera din stradă nu este deloc una pașnică și lipsită de violențe.

A șaptea zi de grevă în Franța! Proteste cu până la un milion de oameni în stradă, din cauza creșterii vârstei de pensionare
Sursa foto: Alexis Poulin | Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2023   •   21:17

Sâmbătă, 11 martie, a avut loc, în Franța, cea de-a șaptea zi de proteste, organizate împotriva reformei pensiilor, care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

La începutul anului, sindicaliștii au lansat primul apel către populație, scopul fiind acela de a pune presiune asupra Guvernului, astfel încât să retragă reforma.

În schimb, Senatul a votat proiectul în noaptea de miercuri spre joi, iar sindicaliștii au făcut un nou apel la populație, pentru a protesta față de această măsură.

Potrivit estimărilor Ministerului de Interne, protestul de sâmbătă ar putea aduna până la un milion de oameni.

Citește și: Acord istoric între Marea Britanie și Franța | Planul celor două țari pentru combaterea migrației ilegale

Sondajele de opinie arată că oamenii se opun planului de reformă al lui Macron și spun că li se pare nefiresc să lucreze doi ani în plus, având în vedere condițiile grele de trai.

Pe de altă parte, președintele Franței spune că nu va renunța la acest proiect, deoarece este o măsură necesară, în contextul îmbătrânirii populației.

Din păcate, protestele s-au transformat în adevărate lupte între forțele de ordine și participanții din stradă, protestatarii fiind loviți și târâți pe jos.

La rândul lor, oamenii îi atacă pe scutieri cu pietre, scenele derulate pe străzi fiind cu adevărat îngrijorătoare.

Sindicaliștii continuă seria protestelor și declară că vor paraliza întreaga țară, până în momentul în care Guvernul va face un pas înapoi.

×
Subiecte în articol: Franta protest reforma pensiilor
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close