Antena 3 CNN Externe Acord istoric între Marea Britanie și Franța | Planul celor două țari pentru combaterea migrației ilegale

Acord istoric între Marea Britanie și Franța | Planul celor două țari pentru combaterea migrației ilegale

Marea Britanie și Franța s-au înțeles asupra unor măsuri fără precedent pentru combaterea migrației ilegale de pe Canalul Mânecii.

Acord istoric între Marea Britanie și Franța | Planul celor două țari pentru combaterea migrației ilegale
de Ştefan Petrică    |    11 Mar 2023   •   08:59

Marea Britanie va acorda Franței 480 de milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani, pentru a investi în poliție, tehnologie și servicii de informații.

Acestea vor contribui la reducerea numărului de solicitanți de azil care ajung pe coastele britanice în mici ambarcațiuni.

În plus, sute de ofițeri de poliție francezi vor fi trimiși în zonele sensibile pentru a preveni trecerile ilegale pe Canalul Mânecii.

"În primul rând, trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce trebuie să facem pe termen scurt, pentru a preveni tocmai aceste migrații și pentru a încerca să dezmembrăm toate aceste grupuri, rețele și acești traficanți.

Citește și: Peste 300 de migranți, între care 103 copii, găsiți într-o remorcă de TIR abandonată de șofer | Ce au constatat autoritățile mexicane

Cred că nivelul de ambiție al acestui plan este exact ceea ce avem nevoie. Asta este ceea ce putem face la nivel bilateral", a declarat Emmanuel Macron.

"Am fost întotdeauna clar că nu există o soluție unică pentru a rezolva această problemă foarte complicată și nici nu va fi rezolvată peste noapte.

După cum știți, noua noastră legislație va fi de ajutor și am spus întotdeauna, cooperarea cu aliații noștri, în special cu Franța, este o parte importantă a acestui demers.

Dar acolo unde putem face investiții, alături de Emmanuel Macron și de Franța, nu facem asta singuri, ci investim împreună în toate aceste operațiuni pentru a dezorganiza bandele de infractori", a declarat Rishi Sunak, primul ministru al Regatului Unit.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close