Antena 3 CNN Externe Grevă generală în Franța: sindicaliștii așteaptă două milioane de oameni în stradă

Grevă generală în Franța: sindicaliștii așteaptă două milioane de oameni în stradă

Proteste masive convocate de sindicate au loc în Franța, într-un demers menit să determine guvernul președintelui Emmanuel Macron să revină asupra legii care prevede creșterea vârstei de pensionare cu doi ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   14:45

Sindicaliștii și-au anunțat intenția de a paraliza întreaga țară prin grevă generală și așteaptă două milioane de oameni pe străzi, la Paris și în alte orașe.

În această situație, Ministerul român al Afacerilor Externe a avertizat că sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale, locale și internaționale.

În plus, este de așteptat ca transportul public urban să fie afectat, ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate.

Sindicatele aeroporturilor din Paris au anunțat că se vor alătura apelului la grevă, la fel ca și controlorii aerieni și personalul Air France, demers ce va avea impact asupra orarului curselor aeriene în zilele de 7 și 8 martie.

Citește șiProteste masive în Franța împotriva reformei pensiilor, înainte de greva generală care va bloca întreaga țară

Manifestanții speră să creeze un tsunami social care să convingă guvernul să renunțe la majorarea vârstei legale de pensionare de la 62 până la 64 de ani, în contextul în care, potrivit sondajelor, majoritatea francezilor se opun acestei măsuri.

Guvernul francez vrea adoptarea reformei în Senat până duminică și se așteaptă ca în data de 16 martie legea să fie votată în cele două Camere ale Parlamentului.

Foto: ciocniri între manifestanți și poliție la Paris, cu ocazia unor precedente proteste împotriva reformei pensiilor, 11 februarie 2023

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close