Antena 3 CNN Externe Grevă generală în Grecia. Demonstranţii se bat cu poliţiştii pe străzile Atenei

Grevă generală în Grecia. Demonstranţii se bat cu poliţiştii pe străzile Atenei

Grevă generală în Grecia. Demonstranţii se bat cu poliţiştii pe străzile Atenei
Sursa foto: Foto: Reuters
18 Oct 2012   •   15:50

Demonstranţii care participă la marşul anti-austeritate din Atena se confruntă cu poliţiştii pe străzile din jurul Parlamentului elen, aruncând înspre aceştia cu pietre şi cocktailuri Molotov.
Peste 20.000 de persoane s-au strâns în capitala Greciei pentru a protesta faţă de reducerile salariale ale bugetarilor şi tăierea pensiilor.
Totodată, ţara este paralizată de o grevă generală pentru 24 de ore. Toate serviciile publice şi  aeroporturile sunt închise, iar spitalele nu asigură decât urgenţele.

Poliţia s-a mobilizat şi a folosit gaze lacrimogene împotiva unui grup de tineri, care incinta mulţimea la violenţă şi acte de vandalism.

Conform autorităţilor, peste 4000 de membri ai forţelor de ordine au fost dispuşi pe străzile Atenei, pentru a preveni o escaladare a violenţelor.

Guvernul grec are intenţia să introducă o nouă serie de reducere a chetuielilor bugetare, concentrându-se pe cele din sectorul public pentru următorii doi ani. Măsura extremă este obligatorie în vederea obţinerii unui nou sprijin financiar european, în valoare de 31 de miliarde de euro.
Ajutorul va încerca să menţină economia elenă pe linia de plutire şi va fi acordat doar dacă Grecia va respecta condiţiile impuse de forurile europene.

"Mai mult de atât nu mai putem! Oamenii sunt în reală suferinţă. Luptăm să împiedicăm aceste noi măsuri de austeritate care ne vor aduce în genunchi", spune Dimitris, un protestatar în faţa unui reporter AFP.

Liderii europeni s-au adunat la Bruxelles pentru a discuta proporţiile crizei financiare, care afectează ţările din continent, în special cele de pe malul Mediteranei.

×
Subiecte în articol: atena demonstratii masuri de austeritate
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close