Antena 3 CNN Externe Gruparea Stat Islamic a îndemnat la noi atacuri teroriste în Europa, în semn de răzbunare pentru moartea fostului lider, în februarie

Gruparea Stat Islamic a îndemnat la noi atacuri teroriste în Europa, în semn de răzbunare pentru moartea fostului lider, în februarie

Gruparea Stat Islamic a cerut adepților săi să profite de războiul din Ucraina pentru a-și relua atacurile în Europa, în semn de răzbunare pentru moartea fostului lider, în februarie.

Gruparea Stat Islamic a îndemnat la noi atacuri teroriste în Europa, în semn de răzbunare pentru moartea fostului lider, în februarie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Apr 2022   •   10:26

Într-un discurs lung pentru luna sfântă a Ramadanului, noul purtător de cuvânt al grupării jihadiste, Abu-Omar al-Muhajjir, a cerut o nouă ”ofensivă globală” ca răzbunare pentru moartea liderului său, Abu Ibrahim al-Qurayshi.

“Anunțăm o campanie binecuvântată de răzbunare pentru moartea liderului”, a declarat Abu Omar al-Muhajir.

„Luptă cu toți și Allah îți va răspunde și îi va pedepsi prin mâinile tale”, a spus al-Muhajjir, referindu-se la ”state păgâne”, potrivit The Times of Israel.

De asemenea, Al-Muhajjir le-a cerut adepților să reia atacurile în Europa, profitând de „oportunitatea disponibilă” (n.r. războiul din Ucraina): “Profitați de oportunitatea luptei între cruciați.”

Al-Qurayshi a murit când a detonat o bombă pentru a evita capturarea în timpul unui raid american în nord-vestul Siriei, au declarat oficialii americani ai apărării.

 Acum, organizația este condusă de Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi, al treilea lider din istoria grupării, însă informațiile despre trecutul său sunt foarte limitate.


 

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close