Antena 3 CNN Externe Gruparea teroristă Stat Islamic a mai DECAPITAT un ostatic. Britanicul Alan Henning lucra pentru o organizaţie umanitară

Gruparea teroristă Stat Islamic a mai DECAPITAT un ostatic. Britanicul Alan Henning lucra pentru o organizaţie umanitară

Gruparea teroristă Stat Islamic a mai DECAPITAT un ostatic. Britanicul Alan Henning lucra pentru o organizaţie umanitară
de M.Z.    |    03 Oct 2014   •   23:55
Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a mai decapitat un bărbat, un britanic răpit de ei anul trecut în Siria, în timp ce lucra pentru o organizaţie umanitară. 

Britanicul Alan Henning, în vârstă de 47 de ani, devine al patrulea ostatic occidental ucis în acest mod. 
 
Anunţul a fost făcut vineri seara, de Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, informează Reuters. 
 
Gruparea teroristă a revendicat executarea prin decapitare a lui Alan Henning - un lucrător umanitar - ca represalii la atacurile aeriene britanice făcute contra lor în Irak.
 
O înregistrare video postată pe internet şi intitulată "Un nou mesaj către America şi aliaţii săi" a fost realizată pe acelaşi model ca la execuţiile anterioare, unde SI a mai decapitat doi americani şi un britanic.

 
La fel ca şi ceilalţi trei ociidentali decapitaţi de SI anterior, britanicul Alan Henning apare îmbrăcat în înregistrarea video cu o cămaşă lungă portocalie şi transmite un mesaj.
 
Sunt Alan Henning. Din cauza deciziei Parlamentului nostru de a ataca gruparea Stat Islamic, eu, membru al publicului britanic, voi plăti preţul pentru această decizie”, a spus britanicul, înainte de a fi ucis.

Apoi, a vorbit călăul, care a acuzat Parlamentul britanic că este responsabil de moartea bărbatului: „Sângele lui David Haines este pe mâinile tale, Cameron. Alan Henning va fi, de asemenea, ucis, dar sângele lui va fi pe mâinile Parlamentului britanic".
 
Mai mult, gruparea teroristă SI a prezentat acum un alt ostatic american, Peter Edward Kassig.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.
 
Înregistrarea video care prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lui Alan Henning încă nu a fost autentificată.

Citiţi şi Cum va arăta războiul împotriva jihadiştilor Statului Islamic. Obama vrea să "slăbească şi într-un final să distrugă gruparea"

×
Subiecte în articol: Stat Islamic SI
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close