Antena 3 CNN Externe Guvernul francez a redus salariul preşedintelui cu 30%. Cât va câştiga Francois Hollande

Guvernul francez a redus salariul preşedintelui cu 30%. Cât va câştiga Francois Hollande

Guvernul francez a redus salariul preşedintelui cu 30%. Cât va câştiga Francois Hollande
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    17 Mai 2012   •   18:34

Primul Consiliu de miniştri din mandatul noului preşedinte Francois Hollande a adoptat, joi, o reducere cu 30% a salariilor şefului statului şi miniştrilor, au declarat mai mulţi membri ai Guvernului, potrivit AFP.

Această măsură, simbolică într-o perioadă de criză, figura în programul candidatului socialist, care a pledat pentru un "Executiv" exemplar.

Salariul preşedintelui, care a crescut cu 170% din 2007, ajungând la 19.000 de euro după alegerea conservatorului Nicolas Sarkozy, va atinge, de-acum, un pic peste 13.000 de euro pe lună.

Ansamblul echipei guvrenamentale - premierul Jean-Marc Ayrault, 17 bărbaţi şi 17 femei - a semnat o "Cartă a deontolgiei", un angajament la exemplaritate, care stipulează că fiecare semnatar trebuie să se ferească de orice conflict de interese şi că nu poate cumula postul ministerial cu mandatul parlamentar sau şefia unui Executiv local.

Pe 15 mai, Francois Hollande a fost învestit în funcţia de preşedinte al Franţei. Învestitura lui Hollande marchează revenirea stângii la Elysee după 17 ani de absenţă.

Francois Hollande, în vârstă de 57 de ani, a devenit astfel cel de-al şaptelea preşedinte al celei de-a V-a Republici. El va rămâne timp de cinci ani la conducerea Franţei.


×
Subiecte în articol: francois hollande Franta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close