Hominidul Ardi, cea mai importantă descoperire ştiinţifică a anului 2009

18 Dec 2009   •   14:28
Hominidul Ardi, cea mai importantă descoperire ştiinţifică a anului 2009 Ardi
Descoperirea hominidului Ardi, o creatură cu înfăţişarea apropiată de a primatelor, care a trăit în urmă cu aproximativ patru milioane de ani, în perioada în care fiinţele umane descopereau mersul biped, a fost desemnată cea mai importantă descoperire ştiinţifică a anului 2009 de revista Science. În urma cercetărilor, specialiştii au concluzionat că fosila reprezintă cel mai vechi strămoş comun al oamenilor şi maimuţelor.

Scheletul lui Ardi a fost descoperit în Etiopia în perioada 1992 ? 1994, însă paleoantropologii americani au făcut publică informaţia abia în 2009, după ce teoria lor a fost confirmată de laboratoarele de specialitate.

În clasamentul realizat de revista Science, locul secund este ocupat de descoperirea unui nou tip de pulsari, făcută cu ajutorul telescopului spaţial Fermi, la 21.000 de ani-lumină de Pământ, precizează Mediafax. Pe a treia poziţie se află descoperirea rapamicinei, un compus care s-a dovedit că poate prelungi viaţa şoarecilor. Descoperirea a fost cu atât mai remarcabilă, cu cât tratamentul a început când şoarecuu se aflau deja la vârsta adultă.

Antena3.ro

Parteneri
x close