Antena 3 CNN Externe Hong Kong, paralizat sub furia taifunului Utor. Şcolile, birourile şi Bursa de Valori au fost închise

Hong Kong, paralizat sub furia taifunului Utor. Şcolile, birourile şi Bursa de Valori au fost închise

Hong Kong, paralizat sub furia taifunului Utor. Şcolile, birourile şi Bursa de Valori au fost închise
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Aug 2013   •   13:47

Autorităţile chineze au ordonat închiderea birourilor, şcolilor şi a Bursei de Valori din Hong Kong din cauza taifunului Utor, informează AFP.
   
Autorităţile au instituit în noaptea de marţi spre miercuri o alertă de gradul opt, una dintre cele mai ridicate în cazul unor furtuni violente. Taifunul a trecut la o distanţă de 240 de kilometri sud-vest de Hong Kong, iar miercuri după-amiaza, potrivit orei locale, alerta a fost redusă la un grad inferior.
   
Bursa de Valori a fost închisă pentru întreaga zi. Potrivit autorităţilor aeroportuare, o treime dintre zboruri au fost perturbate: 110 anulate şi 241 amânate. Transportul între insule, realizat cu feribotul a fost suspendat începând de dimineaţă.
   
Trecerea taifunului Utor în apropiere de Hong Kong nu s-a soldat cu nici o victimă în regiune. Guvernul a deschis pentru noapte 17 refugii, unde s-au adăpostit zeci de persoane.
  
În cazul unei alerte de grad înalt, birourile, întreprinderile, magazinele şi şcolile sunt închise.
   
Anterior, Utor a traversat Filipine, unde a provocat moartea a şase persoane, iar cinci au fost declarate dispărute.
   
Furtuna continuă miercuri după-amiază spre sudul Chinei, şi anume, spre provincia Guangdong, unde taifunul este aşteptat joi dimineaţa.
 

×
Subiecte în articol: hong kong
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close