Antena 3 CNN Externe Iarnă grea în Europa. Haos pe autostrăzile germane

Iarnă grea în Europa. Haos pe autostrăzile germane

Iarnă grea în Europa. Haos pe autostrăzile germane
Sursa foto: Autostrada iarna
22 Dec 2009   •   13:37

Ninsorile şi gerul au continuat şi luni să provoace haos în transporturi, atât în Europa cât şi în Statele Unite. Mai multe aeroporturi au fost închise din cauza vântului sau a zăpezii, iar poleiul a paralizat circulaţia pe şosele. Aeroportul din Dusseldorf, al treilea ca mărime din Germania, şi-a reluat luni activitatea, după ce fusese închis din cauza viscolului, dar multe curse au fost anulate sau amânate cu orele, iar sute de călători şi-au petrecut noaptea în aerogară.

Autostrăzile germane au fost şi ele cuprinse de haos: poleiul a provocat mai multe accidente iar intervenţia serviciilor de urgenţă a îngreunat şi mai mult circulaţia.

Un alt mare aeroport paralizat de vremea rea a fost cel din Madrid. Decolările au fost amânate, în medie, cu două ore şi jumătate, dar întârzierile au fost mult mai mari pentru unele curse. Meteorologii nu au nici ei veşti îmbucurătoare: vremea nefavorabilă va mai continua, în Spania, cel puţin câteva zile.

În Marea Britanie, transportul rutier a fost cel care a avut mai mult de suferit. Zeci de automobilişti şi-au abandonat maşinile blocate în troiene. Într-un orăşel din Anglia, zeci de oameni şi-au petrecut noaptea într-un magazin universal deoarece pur şi simplu n-au mai avut cum să plece de acolo. ?Entuziasmul ţi se mai subţiază când ştii că toate astea au fost prevăzute şi totuşi, în fiecare an, un pic de zăpadă e de ajuns ca să ne facă necazuri?, spune un localnic.

Şi la Moscova, oamenii s-au luptat din greu cu zăpezile iar mulţi n-au mai ajuns la serviciu. Primăria le-a recomandat cetăţenilor să folosească transportul public şi să renunţe, măcar în aceste condiţii, la maşinile personale.

Dincolo de ocean, pe coasta de est a Statelor Unite, situaţia a început să revină la normal după furtuna de zăpadă din weekend, care a adus ninsori record în unele oraşe. Peste 100.000 de oameni erau lipsiţi de energie electrică, iar aeroporturile erau înţesate de pasagerii ale căror zboruri fuseseră anulate în zilele precedente.

Antena 3

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close