Antena 3 CNN Externe Îi era somn tot timpul, oricât de mult ar fi dormit. Când a aflat care erau cauzele, a făcut o schimbare majoră

Îi era somn tot timpul, oricât de mult ar fi dormit. Când a aflat care erau cauzele, a făcut o schimbare majoră

Îi era somn tot timpul, oricât de mult ar fi dormit. Când a aflat care erau cauzele, a făcut o schimbare majoră
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Noi 2018   •   13:00

Oboseala extremă se poate lăsa cu urmări serioase pentru sănătatea ficatului. Cum un ficat obosit face față mai greu digestiei, sintezei vitaminelor, proceselor de detoxificare și echilibrării hormonale, e indicat să depistezi din timp cauzele oboselii. Iată câteva posibile indicii:

Mănânci ce nu trebuie - Mesele copioase te moleșesc. Iar copios înseamnă întotdeauna alăturarea la aceeași masă a proteinelor, grăsimilor și carbohidraților rafinați – altfel spus, dacă mănânci carne grasă cu cartofi sau hamburgeri (chiftea, chiflă) ori pizza cu de toate (aluat din făină albă, topping din carne, ketchup cu zahăr), scriu cei de la Prevention.com.

Ești stresat/ă - Este important să ai o rutină înainte de culcare, pe care s–o respecți cu sfințenie, chiar și atunci când crezi că ești relaxată.

Nu faci mișcare - Exercițiile fizice efectuate regulat sau simplul mers în pas alert (circa 10.000 de pași zilnic recomandă medicii) ajută nu doar la obținerea unui somn mai bun, ci și la reglarea metabolismului și la îmbunătățirea digestiei. 

Ești anemic/ă - Tulburarea apare ca urmare a deficitului de globule roșii, proteine care transportă oxigenul în organism și, desigur, la creier. 

 

×
Subiecte în articol: somn oboseala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close