Antena 3 CNN Externe Imagini apocaliptice cu dezastrul din Grecia! 74 de oameni au murit. Românii din Atena, mărturii din infern - VIDEO

Imagini apocaliptice cu dezastrul din Grecia! 74 de oameni au murit. Românii din Atena, mărturii din infern - VIDEO

Imagini apocaliptice cu dezastrul din Grecia! 74 de oameni au murit. Românii din Atena, mărturii din infern - VIDEO
24 Iul 2018   •   18:00

Update: Incendiile care au devastat împrejurimile Atenei au provocat moartea a 74 de persoane, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Maliri, revizuind în creştere precedentul bilanţ de 60 de morţi.

Știrea inițială

Vor fi trei zile de doliu naţional în republica elena, după catastrofa care a şocat întreaga planetă. Bilanţul oficial arată că cel puţin 60 de oameni, printre care si un bebelus de șase luni, au murit, în urma uriaşelor incendii care au mistuit localităţi întregi. Alte 172 de persoane au fost rănite.

Cea mai gravă situaţie este în satul Mati, la doar 40 de kilometri de Atena, pe ţărmul mării Egee.

Cei mai mulţi oameni s-au refugiat în apă de teama flăcărilor, însă nu toţi au reuşit să se salveze. În curtea unei vile au fost găsite 26 de cadavre carbonizate.

Premierul Tsipras a lansat o ipoteză şocantă: focurile ar fi fost puse intenţionat.

Urmează o înrăutăţire a vremii în perioada 24-26 iulie 2018, potrivit serviciului de meteorologie grec, care anunţă o serie de ploi, furtuni puternice, dar şi căderi de grindină, vânt puternic şi scăderi semnificative de temperatură.

Ambasada României la Atena are în atenţie evenimentele legate de incendiile produse în Grecia şi încearcă să afle dacă sunt români printre persoanele afectate, până în prezent nefiind înregistrate solicitări de asistenţă consulară, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Nu avem nicio informație, dar cred că este și prea devreme. În ceea ce privește numărul persoanelor dispărute, nu avem niciun număr exact. Știu că există români în zona respectivă. Există peste 60 de persoane decedate, mare parte dintre acestea nici nu au fost recunoscute de rude, deci nu se știe cine sunt persoanele decedate”, a spus Nina Ghiță, româncă stabilită în Grecia. 

×
Subiecte în articol: incendiu atena Grecia marturii
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close