Antena 3 CNN Externe Imagini cu cea mai mare rachetă construită vreodată. Elon Musk vrea să cucerească spațiul, dar și Pământul cu noua creație

Imagini cu cea mai mare rachetă construită vreodată. Elon Musk vrea să cucerească spațiul, dar și Pământul cu noua creație

Compania americană SpaceX a creat cea mai mare rachetă construită vreodată, relatează BBC.

Imagini cu cea mai mare rachetă construită vreodată. Elon Musk vrea să cucerească spațiul, dar și Pământul cu noua creație
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    06 Aug 2021   •   23:45

Cele două segmente ale vehiculului - un stadiu superior numit Starship și un amplificator numit Super Heavy - au fost conectate împreună la unitatea de cercetare și dezvoltare Starbase din Boca Chica, Texas.

Cu o înălțime de aproximativ 120 de metri, racheta SpaceX este mai mare decât orice sistem de lansare construit anterior.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Când se va ridica în cele din urmă, va produce aproximativ de două ori mai multă forță decât prima rachetă care a trimis oameni pe Lună.

Principalele motoare ale faimoaselor rachete Apollo Saturn V au livrat aproximativ 35 de meganewtoni la decolare. Noul amplificator SpaceX Super Heavy ar trebui să atingă aproximativ 70 de meganewtoni.

A fost nevoie de o macara uriașă pentru a uni cele două segmente. 

Cele două piese au fost unite doar pentru o oră. SpaceX mai are de făcut multe teste în procesul de pregătire pentru zborul inaugural.

Lansarea presupune ca booster-ul să arunce nava astrală în spațiu pentru o călătorie în jurul Pământului, care se va încheia cu o „aterizare” în apele din insulelor Hawaii din Pacific. Super Heavy va fi abandonat în Golful Mexic.

În cele din urmă, însă, SpaceX vrea ca ambele segmente ale vehiculelor viitoare să facă touchdown-uri controlate, pe uscat sau pe platforme maritime, astfel încât să poată fi refolosite.

CEO-ul companiei, Elon Musk, spune că sistemul Starship, odată dezvoltat complet, va fi mai mult decât capabil să ducă oamenii pe Lună și pe Marte.

De asemenea, ar putea transporta oamenii rapid pe tot globul. 

Agenția spațială americană, NASA, a contractat deja SpaceX pentru a produce o versiune a părții superioare a navei care poate ateriza astronauții în apropierea polului sud, în acest deceniu.

 

×
Subiecte în articol: Elon Musk
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close