Antena 3 CNN Externe Imagini inedite. Un aligator de 550 de kilograme prins când făcea baie în piscina unei familii din Florida: "A sfâşiat paravanul pentru a ajunge la apa rece"

Imagini inedite. Un aligator de 550 de kilograme prins când făcea baie în piscina unei familii din Florida: "A sfâşiat paravanul pentru a ajunge la apa rece"

O familie din statul american Florida a avut parte de o mare surpriză, la propriu. Oamenii au găsit în piscina din faţa casei un aligator de aproape 550 de kilograme. Iată ce a urmat.

Imagini inedite. Un aligator de 550 de kilograme prins când făcea baie în piscina unei familii din Florida: "A sfâşiat paravanul pentru a ajunge la apa rece"
Sursa foto: cbcnews
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2022   •   20:03

O familie din Deep Creek, Florida, a fost trezită de nişte "zgomote puternice" la primele ore ale dimineţii de luni, potrivit unei postări pe Facebook a Biroului şerifului din comitatul Charlotte.

Când s-au dus să investigheze, au descoperit oaspetele lor neaşteptat: un aligator uriaş, care cântărea în jur de 550 de kilograme şi măsura aproape 3 metri.

„A sfâşiat paravanul pentru a ajunge la apa rece şi plăcută", a precizat biroul şerifului.

[GAL layout="2"]

Sergentul Brad Stender a declarat pentru CNN că astfel de întâlniri cu aligatorii nu sunt neobişnuite, mai ales în timpul sezonului de împerechere al aligatorilor, primăvara şi vara, deşi acest aligator s-a remarcat prin mărimea sa uriaşă.

„Acesta era pur şi simplu un monstru", a spus Stender. „Era uriaş".Ofiţerii de poliţie aflaţi la faţa locului au chemat o persoană specializată pentru a-l prinde. Cu ajutorul a trei ofiţeri, prinzătorul a folosit un ştreang pentru a scoate aligatorul din piscină şi apoi i-a lipit gura cu bandă adezivă pentru a putea fi transportat în siguranţă.

Aligatorul a fost dus în siguranţă în oraşul Muse, aflat în apropiere, care este "mai propice" pentru aligatori, a spus Stender, potrivit Mediafax. 

El i-a sfătuit pe oameni să "păstreze distanţa" dacă întâlnesc un aligator. „Nu vă vor ataca atâta timp cât nu vă apropiaţi de ei", a spus el. „De cele mai multe ori îşi vor vedea de drumul lor".

În timpul sezonului de împerechere a aligatorilor, a remarcat el, animalele devin mai active, călătorind în căutarea partenerilor. Acest lucru duce la o probabilitate mai mare de întâlniri între oameni şi aligatori, creaturile apărând în piscine, sub vehicule şi în apropierea caselor.

×
Subiecte în articol: aligator piscina familie Florida
Parteneri
Afacerea pur românească cu care un tânăr a dat lovitura în Oradea
x close