Antena 3 CNN Externe Peisaj infernal din vestul Canadei, afectat de incendii și temperaturi de 50 de grade: Cerul este roșu

Peisaj infernal din vestul Canadei, afectat de incendii și temperaturi de 50 de grade: Cerul este roșu

Vestul Canadei se topeşte la temperaturi de aproape 50 de grade Celsius. Cel puţin 486 de oameni au murit din cauza caniculei istorice care afectează regiunea.

Peisaj infernal din vestul Canadei, afectat de incendii și temperaturi de 50 de grade: Cerul este roșu
Sursa foto: Captura Youtube/ Global News
de Mia Lungu    |    02 Iul 2021   •   09:04

49,5 grade celsius s-au înregistrat la Lytton, o localitate din vestul ţării. Este cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada.

Din cauza incendiilor izbucnite, autorităţile au hotărât ca locuitorii din Lytton să fie evacuaţi de urgenţă. Întreaga localitate este în flăcări. Primarul din Lytton a spus că flăcările au cuprins localitatea în doar 15 minute. Un parlamentar local a declarat pentru presă că 90% din oraș a dispărut sub flăcări.

Pe fondul caniculei nemaiîntâlnite, autoritățile din provincia Columbia Britanică au raportat 486 de decese în cinci zile. Este de trei ori mai mult decât numărul mediu de decese în același interval de timp, în condiții normale.

Cei mai mulți dintre decedați trăiau singuri, în locuințe fără aer condiționat.

Dacă în zonele de coastă ale Canadei temperaturile scad, presiunea caniculei încă nu se diminuează în regiunile interioare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sistemul meteorologic responsabil de canicula din ultimele zile se deplasează acum spre est.

Povinciile Alberta și Saskatchewan și, parțial, Manitoba au fost plasate sub avertizări de caniculă de agenția canadiană specializată.

În Canada, a fost a treia zi la rând în care recordul de temperatură a fost doborât.

 

 

×
Subiecte în articol: incendii temperaturi cerul Canada
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close