Antena 3 CNN Externe Imaginile INTERZISE de Coreea de Nord. "Armata m-a pus să ŞTERG aceste fotografii, dar am reuşit să îi păcălesc"

Imaginile INTERZISE de Coreea de Nord. "Armata m-a pus să ŞTERG aceste fotografii, dar am reuşit să îi păcălesc"

Imaginile INTERZISE de Coreea de Nord. "Armata m-a pus să ŞTERG aceste fotografii, dar am reuşit să îi păcălesc"
de O.P.    |    22 Mai 2014   •   09:10

Eric Lafforgue, un celebru fotograf francez, a călătorit în Coreea de Nord pentru a surprinde modul în care îşi duc viaţa oamenii conduşi de dictatorul Kim Jong-un.

"Dacă în Phenian nu am avut nicio problemă, chiar eram încurajat să fotografiez oamenii pe stadă, în magazine, în gări, situaţia s-a schimbat dramatic când am ajuns în zona rurală. Aici populaţia este extrem de săracă. Oamenii nu au acces la canalizare, apă potabilă sau curent şi îşi câştigă existenţa din cultivarea pământului. Când am vrut să fac poze, armata - care este peste tot - m-a pus să le şterg imediat", povesteşte Lafforgue.

Din aceste două situaţii fotograful a dedus că liderul nord corean doreşte ca lumea să ştie că locuitorii din Coreea de Nord o duc bine: "În marile oraşe, oamenii erau eleganţi, curat şi frumos îmbrăcaţi, se vedea că duc un trai decent".

Însă situaţia se schimba radical la ţară, unde copii de 4-5 ani sunt puşi de părinţi să care apă, sau să sape grădinile, iar de îmbrăcăminte şi stil nici nu mai poate fi vorba.


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord fotografii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close