Antena 3 CNN Externe Sute de imigranți fac greva foamei la Bruxelles pentru a obține statut legal

Sute de imigranți fac greva foamei la Bruxelles pentru a obține statut legal

Sute de imigranți fără acte, din capitala Belgiei, au recurs la greva foamei. Patru dintre aceștia și-au legat buzele, pentru a atrage atenția cu privire la cererile lor de recunoaștere legală și acces la muncă și servicii sociale.

Sute de imigranți fac greva foamei la Bruxelles pentru a obține statut legal
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    01 Iul 2021   •   00:11

Medicii spun că peste 400 de migranți au încetat să mai mănânce, începând cu data de 23 mai.

Mulți dintre migranți, care provin în cea mai mare parte din Asia de Sud și Africa de Nord, sunt în Belgia de ani de zile, unii de mai bine de un deceniu, dar spun că mijloacele lor de trai au fost puse în primejdie, din cauza pandemiei care a dus la pierderea locurilor de muncă.

„Dormim ca șobolanii”, a declarat, pentru Reuters, Kiran Adhikeri, un migrant din Nepal care a lucrat ca bucătar până când restaurantele au fost închise din cauza pandemiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Simt dureri de cap, dureri de stomac, întregul corp este plin de durere”, a completat acesta.

"Implor (n.r. autoritățile belgiene), să ne ofere acces la muncă, ca și altora. Vreau să plătesc impozite, vreau să-mi cresc copilul aici, în acest oraș modern", a spus el pentru Reuters, din patul său improvizat.

Mulți păreau slăbiți, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătății îi îngrijeau, folosind picături de ser fiziologic pentru a-i menține hidratați și îngrijindu-se de buzele celor care își cuseau gura, pentru a-și arăta mâhnirea din cauza faptului că nu au niciun cuvânt de spus asupra situației lor.

Guvernul belgian a declarat că nu va negocia cererea de a li se acorda rezidența formală greviștilor.

×
Subiecte în articol: Bruxelles imigranti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close