Antena 3 CNN Externe Imigranţii de pe şantierele JO 2014 de la Soci, exploataţi şi prost plătiţi de angajatorii ruşi

Imigranţii de pe şantierele JO 2014 de la Soci, exploataţi şi prost plătiţi de angajatorii ruşi

Imigranţii de pe şantierele JO 2014 de la Soci, exploataţi şi prost plătiţi de angajatorii ruşi
Sursa foto: Foto: Facebook - Sochi 2014
06 Feb 2013   •   18:09

Mai este un an până la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, iar drumurile care duc spre staţiunea de pe litoralul rus al Mării Negre sunt căptuşite cu migranţi din Asia Centrală, care, din cauza sărăciei din ţările de provenienţă, acceptă munci fizice extrem de solicitante pe bani puţini, scrie news.yahoo.com.

Zeci de mii de muncitori din Uzbekistan, Tajikistan şi Kyrgyzstan muncesc la construirea complexului sportiv care, în 2014, va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, eveniment privit cu o deosebită mândrie de ruşi.

Mulţi dintre cei care muncesc la remodelarea staţiunii se plâng că sunt înşelaţi de angajatorii ruşi, care le reţin ilegal bani din salariu, principala sursă de venit pentru familiile rămase în ţările de provenienţă.

Pentru că nu cunosc foarte bine limba rusă, muncitorii nu îndrăznesc să îşi ceară drepturile.

Organizatia Human Rights Watch a publicat, miercuri, un raport în care arata că muncitorii migranţi de la Soci sunt exploataţi de companiile care i-au angajat. Potrivit raportului, muncitorii trebuie să lucreze 12 ore, li se confiscă paşapoartele pentru a nu putea părăsi şantierele şi nu sunt apăraţi de legislaţia rusă.

Raportul a fost realizat în urma interviurilor cu imigranţii din Armenia, Ucraina, Serbia şi Asia Centrală.

Human Rights Watch cere autorităţilor ruse şi Comitetului Olimpic Internaţional să pună capăt încălcărilor drepturilor muncitorilor migranţi.





×
Subiecte în articol: Olimpiada
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close