Antena 3 CNN Externe Împăratul Japoniei s-a întâlnit cu sinistraţii. Perimetrul de evacuare de la Fukushima, mărit

Împăratul Japoniei s-a întâlnit cu sinistraţii. Perimetrul de evacuare de la Fukushima, mărit

Împăratul Japoniei s-a întâlnit cu sinistraţii. Perimetrul de evacuare de la Fukushima, mărit
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
31 Mar 2011   •   10:39

Împăratul Japoniei, Akihito, şi împărăteasa Michiko s-au întâlnit cu sinistraţii rămaşi fără case în urma catastrofei de acum trei săptămâni. Evenimentul este cu totul deosebit în Japonia, unde împăratul îşi părăseşte foarte rar palatul pentru a sta de vorbă cu cetăţenii de rând.

Situaţia este însă foarte gravă în zona centralei nucleare de la Fukushima. Potrivit ultimelor măsurători, nivelul iodului radioactiv din mare este de peste 4000 de ori mai mare decât cel normal.

Zona de evacuare din jurul centralei se întinde pe o rază de 20 de kilometri, dar Guvernul le recomandă şi locuitorilor aflaţi la 30 de kilometri să plece.

Între timp, premierul japonez a propus ca centrala să fie dărâmată, într-o conversaţie cu preşedintele Partidului Comunist, conform agenţiei Kyodo.

Operatorul centralei a apreciat că primele patru reactoare vor fi „inevitabil” dărâmate după ce se termină operaţiunile de răcire.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a declarat, la sfârşitul unei întrevederi oficiale, că Franţa este pregătită să ajute în orice fel, conform Kyodo News.

Centrala de la Fukushima a luat naştere acum 40 de ani, la 250 de kilometri distanţă de Tokyo.

×
Subiecte în articol: centrala Fukushima japonia sinistrati
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close