Antena 3 Externe În ciuda opoziţiei actualului guvern de la Tokyo, fostul premier japonez a ajuns în Crimeea

În ciuda opoziţiei actualului guvern de la Tokyo, fostul premier japonez a ajuns în Crimeea

de G.C.P    |    10 Mar 2015   •   16:57
În ciuda opoziţiei actualului guvern de la Tokyo, fostul premier japonez a ajuns în Crimeea

Fostul premier japonez, Yukio Hatoyama (foto), a ajuns astăzi în Crimeea, unde intenţionează să se convingă singur de părerea localnicilor din penisulă, faţă de reunificarea cu Rusia, anunţă agenţia Kyodo.

Hatoyama, care a fost şeful cabinetului de la Tokyo în perioada 2009-2010, a spus reporterilor prezenţi că vrea să simtă personal pulsul societăţii din Crimeea şi să se elucideze dacă alipirea la Rusia după 60 de ani a fost justificată sau nu.

"Faptele reale nu au ajuns în Japonia cu acurateţea necesară. Am vrut să văd cu ochii mei cum se simt locuitorii de aici şi să cunosc opinia lor. Referedumul de anul trecut a exprimat dorinţa oamenilor de a fi anexaţi Rusiei. Într-o democraţie autentică, tot ce contează este voinţa populaţiei", a mai spus Hatoyama.

El a menţionat că va avea întrevederi şi cu unii oficiali ruşi.


Această vizită nu are un caracter oficial şi a fost dezaprobată de către autorităţile nipone, care au subliniat că părerile lui Hatoyama nu coincid cu punctul de vedere oficial al administraţiei actuale de la Tokyo.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close