Antena 3 CNN Externe Japonia INTERZICE unui fost premier să-şi facă vacanţa la Marea Neagră

Japonia INTERZICE unui fost premier să-şi facă vacanţa la Marea Neagră

Japonia INTERZICE unui fost premier să-şi facă vacanţa la Marea Neagră
06 Mar 2015   •   15:51

Guvernul de la Tokyo se opune vizitei oficiale programată în Rusia de fostul premier al ţării, Yukio Hatoyama.

Yukio Hatoyama, fost şef al guvernului japonez şi actual preşedintele al Societăţii Nipono-Rusă, a fost sfătuit să îşi reprogrameze vizita de la Moscova şi Crimeea.
Decizia de interzicere a fost luată deja de Ministerul Afacerilor Externe japonez, deoarece această călătorie ar fi contradictorie cu poziţia oficială a admministraţiei de la Tokyo faţă de anexarea Crimeei.

Hatoyama a fost de la bun început împotriva deciziei oficiale de a se alătura sancţiunilor occidentale impuse Rusiei şi este de părere că relaţiile dintre cele două ţări ar trebui restabilite la cotele normale cât mai curând.
Politicianul din Ţara Soarelui Răsare este un promotor activ al schimbului cultural ruso-japonez şi este unul dintre organizatorii de seamă al festivalului dedicat culturii nipone, desfăşurat anual la Moscova.

Japonia s-a aliniat la sancţiunile impuse Rusiei în martie 2014, atunci când a amânat discuţiile privind investiţiile străine, colaborarea în cercetarea aerospaţială şi relaxarea regimului de vize cu omologii de la Moscova.

Complementar, 40 de persoane fizice şi juridice din Rusia au fost plasate pe o aşa-zisă listă neagră.
Guvernul de la Tokyo continuă să nu recunoască legitimitatea referendumului din Crimeea, al cărui rezultat a dus la alipirea acestui teritoriu cu Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close