Antena 3 CNN Externe În inima tatălui: American salvat de la moarte prin transplantarea unei valve de la fiica lui (VIDEO)

În inima tatălui: American salvat de la moarte prin transplantarea unei valve de la fiica lui (VIDEO)

În inima tatălui: American salvat de la moarte prin transplantarea unei valve de la fiica lui (VIDEO)
Sursa foto: tanara
30 Oct 2009   •   10:22

A vrut să-şi ajute tatăl, dar a făcut-o altfel decât se aştepta. Este povestea dramatică a unei tinere din Statele Unite. Fata, de 34 de ani, trebuia să se întoarcă în oraşul natal, să fie alături de părintele său, care urma să treacă printr-o operaţie dificilă la inimă. Dar soarta a făcut ca ea să fie prima operată şi să intre după intervenţie în moarte cerebrală. Înainte să fie deconectată de la aparate, a devenit donator pentru tatăl său. Şi i-a salvat viaţa.

Lester Peterson aştepta cu emoţie operaţia pe cord. Era încă o încercare de a-i salva viaţa, pentru că nu se găsise un donator care să-i ofere valva de care avea nevoie. Singurul gând care îl liniştea era că fiica sa, Dawn, avea să fie alături de el.

Dar şi fiica avea probleme de sănătate şi trebuia să fie operată la picior. Acasă, Lester şi-a amânat operaţia, să o aştepte. Dar destinul a făcut ca Lester să-şi vadă fiica pe patul de spital.

Un cheag de sânge îi ajunsese lui Dawn la inimă, iar aceasta a încetat să mai bată. Medicii au resuscitat-o, dar târziu. Aşa că femeia a intrat în moarte cerebrală. Dawn a murit pe 21 iunie, dată la care americanii sărbătoresc Ziua Tatălui.

Cei doi părinţi au luat decizia de a-i dona organele. A fost momentul în care şi-au dat seama că fiica lor nu fusese luată în ceruri degeaba. Ideea nu i-a plăcut mai întâi doctorului lui Lester, care, în prima fază, a refuzat să facă operaţia.

În cele din urmă a acceptat, iar operaţia a fost un succes. Tatăl lui Dawn este acum bucuros că fiica a rămas în inima lui.



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close