x close

În Rusia, violența domestică a fost dezincriminată

de S.T.    |    07 Feb 2017   •   21:41
În Rusia, violența domestică a fost dezincriminată 534 Foto: flickr.com

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat marţi controversata lege privind dezincriminarea violenţelor domestice, ceea ce reduce opţiunile juridice de care dispun victimele, dar şi pedepsele împotriva agresorilor, informează AFP.

Adoptată la sfârşitul lunii ianuarie de majoritatea covârşitoare a deputaţilor şi votată la începutul lunii februarie şi de senatori, legea diminuează pedepsele pentru violenţele comise în sânul familiei, comutând cei doi ani de închisoare prevăzuţi până acum în simplă amendă, cu excepţia cazurilor de violenţe grave sau de recidivă.

Deputaţii conservatori care au iniţiat acest text l-au prezentat ca având ca scop să corecteze o „anomalie” din legislaţia rusă: faptul că autorii de violenţe domestice sunt urmăriţi penal, în timp ce violenţele comise în afara cercului familial sunt sancţionate pe baza dreptului civil.

Însă această lege a stârnit numeroase critici din partea activiştilor ruşi pentru drepturile omului, care consideră că ea subminează lupta împotriva violenţelor domestice, şi a provocat o dezbatere la nivel naţional în Rusia.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati