Antena 3 CNN Externe Noapte de infern în suburbiile Atenei: flăcările au mistuit zeci de case, localnicii au fost evacuați

Noapte de infern în suburbiile Atenei: flăcările au mistuit zeci de case, localnicii au fost evacuați

Incendiul masiv de la marginea Atenei a ars toată noaptea și a distrus sau avariat grav zeci de clădiri, inclusiv locuințe. Mii de persoane au fugit din casele lor.

Noapte de infern în suburbiile Atenei: flăcările au mistuit zeci de case, localnicii au fost evacuați
Sursa foto: Twitter/AJEnglish
de Alexandra Ionescu    |    05 Aug 2021   •   11:05

Incendiul a izbucnit marți,3 august, în orașul Varympompi, la 20 de kilometri nord de centrul Atenei. Focul continuă să se răspândească și în orașele din apropiere.

Autoritățile elene i-au avertizat pe oameni cu privire la pericolul la care sunt expuși prin intermediul mesajelor SMS, fiind sfătuiți să părăsească zona.

Locuitorii din zonele de suburbie au fost sfătuiți să nu părăsească locuințele și nici să deschidă geamurile.

Sute de pompieri din Grecia se luptă să stingă focul care se apropie amenințător de Atena. A fost folosită apa din piscine pentru a înăbuși flăcările, iar elicopterele au luat apă din mare pe care au aruncat-o peste incendii.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a dat și o veste bună, mai exact faptul că nu au fost înregistrate pierderi omenești.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”O noapte de iad”, a spus Christos Sfetsas, unul dintre grecii forțați să-și părăsească locuința din Varympompi, de la marginea Atenei.

Focul de lângă Atena a produs un nor negru de fum care a micșorat vizibilitatea și a dus la restricții pentru locuitori capitalei grece, care au fost sfătuiți să rămână în case și să închidă geamurile, în ciuda temperaturilor extreme, pentru a evita contactul cu particulele toxice rezultate din ardere.

Pene de curent sporadice au fost înregistrate în mai multe zone ale orașului, după ce incendiul a distrus mai multe turnuri de transmisie, adăugând o presiune adițională pe rețeaua electrică deja aflată sub o presiune extraordinară din cauza căldurii.

 

×
Subiecte în articol: atena Grecia incendiu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close