Antena 3 CNN Externe Incendii de vegetaţie într-o zonă rurală la sud de Atena. Sute de pompieri se luptă cu flăcările

Incendii de vegetaţie într-o zonă rurală la sud de Atena. Sute de pompieri se luptă cu flăcările

Incendii de vegetaţie într-o zonă rurală la sud de Atena. Sute de pompieri se luptă cu flăcările
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Iun 2012   •   11:09

Sute de pompieri luptau duminică dimineaţa împotriva unor incendii de vegetaţie într-o zonă rurală situată la sud de Atena, în timp ce grecii erau chemaţi la urne să îşi exprime opţiunile în cadrul unui scrutin legislativ care va determina viitorul ţării în zona euro, relatează AFP.
   
Aproximativ 260 de pompieri, susţinuţi de 115 vehicule şi trei avioane încercau să controleze un incendiu care s-a declanşat pe mai multe fronturi sâmbătă, intensificat de rafale de vânt violente, distrugând mai multe vile şi reşedinţe de vacanţă nelocuite şi producând trei răniţi în rândul pompierilor.
   
Grecia, care a solicitat ajutor Franţei şi Croaţiei, aştepta duminică dimineaţa un ajutor din Italia, a anunţat o sursă din cadrul serviciilor de stingere a incendiilor.
   
Unul dintre incendiile de la periferia Palini, de sâmbătă, a fost controlat, după ce a produs pagube la o uzină şi unei şcoli, au anunţat pompierii.
   
Duminică dimineaţa, linia focului se afla între oraşele Keratea şi Palaia Fokaia, la aproximativ 40 de kilometri sud-est de Atena, înaintând spre portul Laurion, unde deschiderea secţiilor de votare a fost întârziată, au anunţat oficiali locali.
   
Focarul de la Laurion a fost declanşat de lucrări de sudură, efectuate în pofida unor măsuri de precauţie solicitate de Protecţia Civilă, ţinând cont de violenţa prevăzută a rafalelor de vânt, care au atins sâmbătă până la 70 de kilometri pe oră.
   
Patru persoane considerate responsabile urmau să fie prezentate procuraturii duminică.
   
Aceste prime incendii, într-o ţară afectată în fiecare vară de incendii, au loc în ziua unor alegeri legislative cruciale pentru viitorul Greciei în zona euro.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close