Antena 3 CNN Externe Incendiile de vegetaţie au ajuns la periferia Atenei. Autorităţile au recomandat evacuarea unor suburbii

Incendiile de vegetaţie au ajuns la periferia Atenei. Autorităţile au recomandat evacuarea unor suburbii

Incendiile de vegetaţie au ajuns la periferia Atenei. Autorităţile au recomandat evacuarea unor suburbii
Sursa foto: incendiu
24 Aug 2009   •   10:52

Vântul puternic a înteţit din nou, în ultimele ore, incendiile de la periferia Atenei, după o uşoară acalmie în cursul nopţii. Sute de pompieri, soldaţi şi voluntari civili se luptă cu flăcările pe patru fronturi, la nord şi nord-est de oraş. Autorităţile au ordonat evacuarea mai multor sate, dar numeroşi localnici refuză să plece din case în speranţa că le vor putea feri de pârjol.

Flăcările se apropie cu repeziciune de periferia Atenei. Pompierii, ajutaţi de soldaţi şi voluntari, fac tot ce pot în lupta cu focul.

Grecia a solicitat ajutor internaţional, iar Franţa, Ciprul, Italia şi Austria au trimis ?bombardiere cu apă? şi elicoptere. Căderea nopţii le-a adus pompierilor un scurt răgaz, deoarece forţa vântului a mai scăzut, iar incendiul a putut fi limitat la zonele împădurite. Dar, după câteva ore, vântul s-a intensificat din nou. Pe lângă infernul de la porţile capitalei, pompierii se confruntă cu alte cinci focare majore în mai multe zone din Grecia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incendii atena localnici pompieri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close