Antena 3 CNN Externe Două românce, mamă și fiică, de negăsit după incendiul puternic la blocul din Valencia

Două românce, mamă și fiică, de negăsit după incendiul puternic la blocul din Valencia

Două românce care locuiau în blocul mistuit de flăcări, în Valencia, sunt de negăsit. La patru zile de la tragedie, presa spaniolă spune că ar fi vorba despre o mamă și despre fiica ei care nu au mai fost văzute din ziua incendiului.

de Ioana Mircea    |    26 Feb 2024   •   08:46

Flăcările uriașe au mistuit etaj cu etaj blocul din Valencia. În imobil locuiau și români, iar doi dintre ei ar fi acum de negăsit. Potrivit presei locale administratorul blocului în care s-a produs incendiul susține că două românce ar fi date dispărute.

E vorba despre o mamă și fiica ei de aproximativ 14 ani care stăteau de doi ani în chirie în imobilul care a ars în Valencia. Acestea locuiau la etajul 8 al blocului de 14 etaje.

Autoritățile din Spania au transmis că au găsit toate persoanele dispărute din incendiul de la blocul din Valencia și continuă identificarea celor zece cadavre descoperite după stingerea focului.

Într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe spune că până în acest moment autoritățile locale nu au confirmat existența unor români printre persoanele dispărute.

Focul s-a extins rapid din cauza vântului puternic iar în jumătate de oră a cuprins întreaga clădire. Mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din calea flăcărilor întețite la etajul 7.

Zeci de pompieri s-au chinuit ore bune să stingă focul care s-a extins ulterior și la o a doua clădire. În plus, șase dintre pompieri au fost și ei răniți în timpul intervenției.

Polițiștii spanioli au anunțat că au fost descoperite în imobil toate persoanele declarate dispărute și că au prelevat probe ADN cât și amprente iar rezultatele medicilor legiști au arătat că în majoritatea cazurilor desele s-au produs cu intoxicație cu fum. Spania a anunțat trei zile de doliu în urma incendiului din Valencia.

×
Subiecte în articol: Valencia incendiu
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close