Antena 3 CNN Externe Incendiu într-un azil din Africa de Sud, soldat cu 18 morţi (VIDEO)

Incendiu într-un azil din Africa de Sud, soldat cu 18 morţi (VIDEO)

Incendiu într-un azil din Africa de Sud, soldat cu 18 morţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
03 Aug 2010   •   16:01

18 oameni au pierit, arşi de vii, într-un incendiu care a distrus un cămin de pensionari din Africa de Sud. Locatarii, invalizi sau bolnavi, nu au fost în stare să fugă din calea flăcărilor. Vecinii s-au grăbit să le vină în ajutor, dar nu i-au putut salva pe toţi.

Incendiul a izbucnit seara, din motive încă neclare, şi s-a extins repede în întreaga clădire, situată într-un cartier periferic din Johannesburg. Potrivit martorilor, flăcările se ridicau până la un metru deasupra acoperişului. Locatarii căminului nu aveau cum să scape din infern, mai ales că unii nici nu se puteau ţine pe picioare.

Sute de oameni din vecinătate s-au grăbit să le vină în ajutor, dar au fost nevoiţi mai întâi să taie grilajele de siguranţă de la ferestre. Între timp, fumul invadase toate camerele şi făcea misiunea salvatorilor şi mai dificilă.

Ei au reuşit totuşi să scoată la lumină 84 de oameni, care au primit adăpost într-un alt cămin sau în biserici. Pentru alţii, salvarea a venit prea târziu. Pompierii au găsit în clădirea calcinată 17 corpuri neînsufleţite, iar o altă persoană a decedat după câteva ore, intoxicată cu fum. Trei răniţi, dintre care unul este în stare critică, au fost internaţi în spital.

Guvernul sud-african a promis că va ajuta familiile îndoliate şi va lua toate măsurile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete.



Antena 3



×
Subiecte în articol: pensionari camin incendiu Africa de Sud
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close