Antena 3 CNN Externe India are mai mulţi miliardari decât Rusia şi ocupă locul trei în topul ţărilor cu cei mai bogaţi oameni ai lumii

India are mai mulţi miliardari decât Rusia şi ocupă locul trei în topul ţărilor cu cei mai bogaţi oameni ai lumii

India are mai mulţi miliardari decât Rusia şi ocupă locul trei în topul ţărilor cu cei mai bogaţi oameni ai lumii
10 Feb 2015   •   15:22
Clubul miliardarilor indieni este în continuă creştere. India a ajuns acum să deţină a treia poziţie din lume în ceea ce priveşte topul celor mai bogate persoane de pe mapamond, informează CNN Money

Cotată ca fiind cea de-a treia economie din Asia, India are acum 97 de miliardari, cu 27 mai mulţi decât anul trecut, se arată într-un raport întrocmit de Hurun.
Asta înseamnă că numărul miliardarilor indieni l-a depăşit pe cel al ruşilor sau al britanicilor cu averi de peste 1 miliard de dolari americani.
Astfel, doar SUA şi China se pot mândri cu mai mulţi bogătaşi.

Economia indiană a început să îşi revină după mai mulţi zeci de ani de degringoladă. Analiştii financiari se aşteaptă ca preţurile reduse la petrol şi reformele fiscale să sporească puterea acestei economii, iar unele previziuni mai îndrăzneţe susţin că India ar putea depăşi China în 2016, ca putere comercială.

Bursa de valori de la New Delhi este în plină ascensiune, cu un indice de referinţă care a crescut la 48% în ultimele 12 luni, menţionează sursa citată.

Anul trecut, industria de prelucrare şi cea farmaceutică au produs cei mai noi miliardari indieni.

Cel mai bogat indian, Mukesh Ambani, are o avere estimată la peste 20 de miliarde de dolari şi ocupă locul 41 în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii. El este cel mai mare deţinător de acţiuni la Reliance Industries, o companie ce desfăşoară activităţi în minerit, petrochimie şi vânzări.

Dar ce a reprezentat un an fenomenal pentru India, a însemnat o adevărată catastrofă pentru elita afaceriştilor ruşi.

Prăbuşirea preţului la petrol şi colapsul rublei, care a cedat în faţa sancţiunilor occidentale împingând economia Rusiei spre o nedorită recesiune, au dus provocat pierderi semnificative miliardarilor din această ţară.

Nu mai puţin de 10 cetăţeni ruşi au ieşit de pe lista selectă a miliardarilor lumii. Din cei 93 de miliardari ruşi rămaşi, 60% dintre ei au recunoscut că averile lor au avut serios de suferit.

Oligarhul din domeniul energiei, Vladimir Evtushenkov, este cel care a pierdut cel mai mult. Averea lui s-a diminuat cu 77%, după ce autorităţile de la Moscova i-au confiscat compania petrolieră şi l-au pus sub arest la domiciliu.

Hurun menţionează că numărul miliardarilor pe plan global a crescut cu 222, ajungându-se acum la un total de 2089 de miliardari în întreaga lume.
SUA şi China continuă să împartă cei mai mulţi miliardari, mai mult de jumătate dintre cei mai bogaţi oamenii fiind fie cetăţeni americani, fie chinezi.

×
Subiecte în articol: india miliardari SUA
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close