Antena 3 CNN Externe Regiuni întregi din India, îngenuncheate de pandemie. Mii de decese sunt întregistrate în zonele rurale

Regiuni întregi din India, îngenuncheate de pandemie. Mii de decese sunt întregistrate în zonele rurale

Rata de infectare a scăzut în India, dar situaţia pandemică rămâne în continuare una îngrijorătoare. Cele mai afectate sunt zonele rurale. Aici, mii de decese se înregistrează zilnic, iar boala se răspândeşte în voie în regiunile unde testarea este practic imposibilă.

Regiuni întregi din India, îngenuncheate de pandemie. Mii de decese sunt întregistrate în zonele rurale
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    07 Iun 2021   •   16:15

India îşi revine treptat, dar mulţi rămân cu durerea după ce i-au pierdut pe cei dragi.

Mii de oameni îşi plâng rudele care au fost răpuse de coronavirus. Printre aceştia, şi un bărbat dintr-o localitatea situată la aproximativ 500 de kilometri de capaitala New Delhi.

Tragedia s-a abătut asupra familiei sale în aprilie, atunci când pandemia era în toi. Soţia şi fiica, însărcinată, au murit la scurt timp una după alta.

"Am crezut că soţia suferă se o răceală obişnuită şi că se va însănătoşi. Dar, dintr-odată, totul s-a terminat. Asta s-a întâmplat şi cu fiica mea. Era perfect sănătoasă când a participat la înmormântare. Numai că, imediat după aceea, s-a îmbolnăvit", povesteşte bărbatul îndurerat.

Soţia s-a îmbolnăvit prima, dar, cum simpomele se amelioraseră, cei doi au hotărât să dea o petrecere în cinstea viitorului nepot, care urma să se nască în curând. Nimeni nu a dat vreo atenţie restricţiilor în vigoare. După petrecere, bărbatul şi femeia i-au făcut o vizită şi fiicei. Simptomele mamei s-au agravat între timp şi a fost internată de urgenţă. A murit după doar trei zile. Fiica sa, aflată în ultima lună de sarcină, s-a stins si ea la scurt timp.

Numărul de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în India a fost de peste o sută de mii, iar cel al deceselor de aproape două mii cinci sute.

Citiţi şi: O femeie de 124 de ani s-a vaccinat anti-COVID. Ea ar fi cea mai bătrână persoană din lume
 

×
Subiecte în articol: India pandemie decese coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close