Antena 3 CNN Externe Centrele de vaccinare din India s-au închis după ce au rămas fără seruri

Centrele de vaccinare din India s-au închis după ce au rămas fără seruri

Criza sanitară provocată de pandemia COVID-19 se agravează pe zi ce trece în India. Țara, cunoscută ca fiind cea mai mare producător de vaccinuri din lume, rămâne fără seruri împotriva COVID-19, pentru imunizarea propriului popor, deși guvernul anunțase că va lansa sâmbătă programul de imunizare pentru toți adulții.

Centrele de vaccinare din India s-au închis după ce au rămas fără seruri
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    30 Apr 2021   •   18:20

Pe data de 30 aprilie s-a înregistrat un nou record mondial privind infectările cu COVID-19. Aproximativ 386.452 de cazuri noi, în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 3.498, asta într-o singură zi, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Spitalele sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față.

Situația este atât de gravă încât crematoriile nu mai fac față cadavrelor, iar autoritățile au început să le incinereze în crematorii improvizate în parcuri sau parcări.

Acum, însă, la toate aceste probleme se mai adaugă una extrem de importantă: India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, nu mai are suficiente vaccinuri pentru a face față celui de-al doilea val mortal de Covid-19, deși guvernul anunțase că va lansa sâmbătă programul de imunizare pentru toți adulții.

Doar 9% din cele 1.4. miliarde de locuitori au primit o doză de vaccin

Din cauza crizei sanitare din India, și a lipsurilor cu care se confruntă, comunitatea internațională a început să trimită ajutoare.

Washington-ul trimite provizii în valoare de aproape 100 de milioane de dolari, și a redirecțioant propria comandă de vaccinuri AstraZeneca spre India, acestea cumulând un total de 20 de milioane de doze, conform Reuters.

Mare Britanie, Irlanda, și România au trimis de asemenea ajutor, iar prima tranșă de vaccinuri Sputnik V trebuie să ajungă sâmbătă.

 

 

×
Subiecte în articol: india COVID-19 pandemie vaccinare
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close