Antena 3 CNN Externe India vrea să cureţe râul Gange cu peste 2 miliarde euro

India vrea să cureţe râul Gange cu peste 2 miliarde euro

India vrea să cureţe râul Gange cu peste 2 miliarde euro
Sursa foto: fluviu gange
07 Oct 2009   •   10:00

Cel mai sacru şi poluat râu al Indiei va fi curăţat conform unui plan ce va costa peste 2,1 miliarde euro pentru a se reuşi eliminarea tonelor de cenuşă umană, cadavre şi alte gunoaie.
Vestea va fi o gură de aer proaspăt pentru cei 830 milioane de hinduşi, fiecare din ei trebuind să facă baie cel puţin o dată în viaţă în apele sfinte ale fluviului Gange.
Guvernul indian sponsorizează noi unităţi de tratare pentru a curăţa râul, care moarte lent sub povara a miliarde de litri de excremente, deşeuri chimice, cenuşă şi cadavre de oameni şi animale.

Ministrul mediului Jairam Ramesh a dezvăluit planul "Misiunea de curăţare a Gangeului" pentru a crea noi unităţi de tratare a apei, reducere a poluării chimice şi aducerea deşeurilor şi a resturilor de canalizare la standarde normale până în 2020.
Guvernul a cerut peste 1,5 miliarde euro Băncii Mondiale să finaţeze programul alături de stat. Fabricile de tratare din nordul Indiei din oraşele de pe malurile Gange, precum Kanpur, Lucknow şi Alllahabad, pot curăţa doar o treime din rezidurile menajere aruncate zilnic în fluviu.
În timp ce alte oraşe curăţă doar 15 procente din deşeuri înainte de a le devărsa în râu.
Mirosul şi mizeria fluviului au devenit o problemă şi pentru turişti, iar India ar dori să redea acestuia strălucirea de altă dată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close