Antena 3 CNN Externe Indienii îşi vând nevestele cămătarilor, pentru a scăpa de datorii

Indienii îşi vând nevestele cămătarilor, pentru a scăpa de datorii

Indienii îşi vând nevestele cămătarilor, pentru a scăpa de datorii
Sursa foto: Indience
24 Oct 2009   •   15:44

Din cauza sărăciei, agricultorii indieni au ajuns să îşi dea nevestele ca să scape de datorii, sau să le vândă pentru bani de mâncare. Autorităţile ridică însă din umeri pentru că în India, femeile sunt marfă de schimb. Fermierii din regiunile secetoase ale Indiei nu au mai avut o recoltă bună de ani de zile. Trebuie să îşi ţină însă familia şi să facă rost, cumva, de bani. Singura lor soluţie este să se împrumute de la cei bogaţi. Când e vorba de înapoiat datoria, unii fermieri sunt obligaţi să plătească cu orice le cer cămătarii, inclusiv cu propriile neveste.

?Se întâmplă uneori atunci când cineva împrumută bani. M-a cumpărat. Aşa mi-a spus?, povesteşte o tânără indiancă. Femeia a fost obligată să trăiască în casa cămătarului timp de 30 de zile. Totul s-a petrecut cu buna ştiinţă a poliţiei care încearcă să muşamalizeze totul.

Un alt bărbat spune că nevasta lui nu s-a mai întors niciodată acasă cu toate că îşi plătise datoria. Potrivit poliţiştilor, femeia a fugit cu un amant. Fiica sa însă, care a muncit alături de mama ei în casa cămătarului, are altă poveste. Ea spune că mama a fost reţinută de cămătar, sub pretextul că mai sunt şi alte datorii de plătit.

Dar femeile nu se vând doar pentru datorii. Unele dintre ele sunt vândute chiar de părinţii lor pentru că sunt considerate o povară. Cele mai multe dintre ele îşi acceptă însă destinul şi nu apelează la autorităţile care oricum nu fac nimic, pentru că în India, femeia este considerată monedă de schimb.



Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close