Antena 3 Externe Indienii îşi vând nevestele cămătarilor, pentru a scăpa de datorii

Indienii îşi vând nevestele cămătarilor, pentru a scăpa de datorii

24 Oct 2009   •   15:44
Indienii îşi vând nevestele cămătarilor, pentru a scăpa de datorii
Sursa foto: Indience

Din cauza sărăciei, agricultorii indieni au ajuns să îşi dea nevestele ca să scape de datorii, sau să le vândă pentru bani de mâncare. Autorităţile ridică însă din umeri pentru că în India, femeile sunt marfă de schimb. Fermierii din regiunile secetoase ale Indiei nu au mai avut o recoltă bună de ani de zile. Trebuie să îşi ţină însă familia şi să facă rost, cumva, de bani. Singura lor soluţie este să se împrumute de la cei bogaţi. Când e vorba de înapoiat datoria, unii fermieri sunt obligaţi să plătească cu orice le cer cămătarii, inclusiv cu propriile neveste.

?Se întâmplă uneori atunci când cineva împrumută bani. M-a cumpărat. Aşa mi-a spus?, povesteşte o tânără indiancă. Femeia a fost obligată să trăiască în casa cămătarului timp de 30 de zile. Totul s-a petrecut cu buna ştiinţă a poliţiei care încearcă să muşamalizeze totul.

Un alt bărbat spune că nevasta lui nu s-a mai întors niciodată acasă cu toate că îşi plătise datoria. Potrivit poliţiştilor, femeia a fugit cu un amant. Fiica sa însă, care a muncit alături de mama ei în casa cămătarului, are altă poveste. Ea spune că mama a fost reţinută de cămătar, sub pretextul că mai sunt şi alte datorii de plătit.

Dar femeile nu se vând doar pentru datorii. Unele dintre ele sunt vândute chiar de părinţii lor pentru că sunt considerate o povară. Cele mai multe dintre ele îşi acceptă însă destinul şi nu apelează la autorităţile care oricum nu fac nimic, pentru că în India, femeia este considerată monedă de schimb.Antena 3

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close