Antena 3 CNN Externe Informaţia care te-ar putea face să NU te mai urci vreodată în avion. Piloţii au un SECRET care te va îngrozi

Informaţia care te-ar putea face să NU te mai urci vreodată în avion. Piloţii au un SECRET care te va îngrozi

Informaţia care te-ar putea face să NU te mai urci vreodată în avion. Piloţii au un SECRET care te va îngrozi
Sursa foto: Foto: sleepzine.com
23 Feb 2012   •   08:47

Mai mult de jumătate dintre piloţii de avioane recunosc că au adormit când se aflau la comanda aeronavelor. Această informaţie alarmantă a ieşit la iveală în urma plângerilor depuse de sindicatele piloţilor care se tem că noul regulament UE le-ar putea permite căpitanilor să aterizeze avioanele chiar şi după un zbor de 22 de ore, arată Daily Mail.

Potrivit studiului efectuat de sindicatul piloţilor din Marea Britanie, peste 43% dintre piloţi au adormit cel puţin o dată în timpul zborurilor. Iar acest număr, spun sindicatele, ar putea fi o subestimare a ceea ce se întâmplă în realitate, întrucât mulţi dintre piloţi nu recunosc că au aţipit la comanda avionului.

Competiţia dintre companiile aeriene a ajuns la un nivel atât de ridicat, încât siguranţa pasagerilor este de multe ori ignorată. „Dacă ar investi mai mult în siguranţa pasagerilor, probabil că toate companiile aeriene ar da faliment”, a declarat un reprezentant al sindicatului piloţilor.

„Cele 20 de ore de nesomn nu reprezintă singura noastră îngrijorare. Potrivit noului regulament, piloţii ar putea fi obligaţi să efectueze zboruri foarte lungi fără un copilot”, au mai declarat reprezentanţii sindicatului piloţilor.




 

×
Subiecte în articol: piloti aeronava
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close