Antena 3 CNN Externe "Un înger de om!" Paznicul Dragan, prima victimă în masacrul de la școala din Belgrad | Elevul ucigaș ar fi fost victimă a bullying-ului

"Un înger de om!" Paznicul Dragan, prima victimă în masacrul de la școala din Belgrad | Elevul ucigaș ar fi fost victimă a bullying-ului

Agentul de securitate Dragan V. a fost prima victimă a atacatorului de 14 ani, care a deschis focul și a ucis cel puțin nouă oameni la școala "Vladislav Ribnikar" din centrul capitalei sârbe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   15:45

Agresorul, în vârstă de 14 ani, era elev în clasa a șaptea la școala respectivă și a fost identificat de presa sârbă prin inițialele numelui și prenumelui, K.K.

În afara de agentul de pază Dragan (fotomontaj, stânga), elevul înarmat a mai împușcat mortal, miercuri dimineață, șapte fete și un băiat. Alți șase elevi și o profesoară de istorie de 53 de ani fost răniți și au fost transportați la spital.

O elevă de la școala "Vladislav Ribnikar" i-a relatat mamei sale că a văzut momentul în care Dragan a fost împușcat.

Citește și: "Un elev liniștit și bun la învățătură" | Adolescentul care și-a împușcat mortal colegii și un paznic la școala din Belgrad consumase droguri (presa sârbă)

"Inițial, a crezut că împușcăturile erau zgomotul unor petarde. Când a urcat un etaj, a văzut un agent de pază căzând, apoi a fugit în sala de Educație Fizică și i-a spus profesoarei ce a văzut, că sunt focuri de armă, nu petarde. Profesoara i-a dus în siguranță, la sala de sport, unde i-a încuiat", a povestit femeia, conform presei sârbe.

Ea a mai evocat spusele celeilalte fiice, care a urmat, la rândul ei, cursurile școlii "Vladislav Ribnikar".

"Mi-a spus că și-l va aminti mereu pe agentul de pază Dragan, pentru că era un înger de om", a menționat mama fostei eleve.

Ipoteză după masacru: elevul ucigaș ar fi fost victimă a bullying-ului

Presa internațională citează confesiunea unui părinte, al cărui fiu învață la școala "Vladislav Ribnikar" din Belgrad.

Bărbatul spune că atacatorul ar fi fost o victimă a agresiunii din partea unor colegi.

"Fiul meu îl cunoaște pe băiatul care l-a împușcat și ucis pe paznicul Dragan, un preferat al elevilor (...) Îmi exprim condoleanțele față de familia lui. Era un om fenomenal.

Băiatul acela a fost transferat în timpul semestrului și, din câte știu, a fost maltratat de colegii lui.

A fost victima violenței colegilor și, la insistențele părinților săi, a fost transferat în altă clasă", a spus acest părinte, care a reconfirmat alte relatări potrivit cărora, până la tragedia de miercuri dimineața, acest elev de 14 ani era "calm și bun la învățătură".

Sute de mii de arme ilegale în Balcanii de Vest

Omorurile în masă sunt relativ rare în Serbia, care are o legislație foarte strictă privind armele de foc.

Însă numărul de arme letale aflate în posesia cetățenilor este printre cele mai ridicate din Europa, semnalează BBC, în urma conflictelor armate din anii '90.

În 2019, se estima că în Serbia există 39 de arme de foc la 100 de persoane - al treilea cel mai mare astfel de număr din lume, după SUA și Muntenegru.

Într-unul dintre cele mai letale incidente din ultima perioadă, Ljubisa Bogdanovic, un veteran sârb, a ucis 14 persoane în satul Velika Ivanca, în anul 2013.

Iar în anul 2007, Nikola Radosavljevic, un bărbat din zona Văii Timocului, a ucis nouă persoane și a rănit alte cinci în satul Jabukovac din estul țării, într-un atac declanșat, aparent, de o dispută conjugală.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close