Antena 3 CNN Externe Prima întâlnire Biden - Putin ar putea debuta cu un schimb de deţinuţi

Prima întâlnire Biden - Putin ar putea debuta cu un schimb de deţinuţi

Asupra lui Vladimir Putin se exercita presiuni, inaintea summitului sau de miercuri, 16 iunie, cu Joe Biden, privind eliberarea a doi americani detinuti in Rusia, si un schimb de detinuti ca gest de bunavointa in vederea relansarii relatiilor ruso-americane.

Prima întâlnire Biden - Putin ar putea debuta cu un schimb de deţinuţi
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Iun 2021   •   10:12

Statele Unite au avertizat că preşedintele american urmează să discute cu omologul său rus, miercuri, la Geneva, pentru prima oară faţă în faţă, soarta lui Paul Whelan, încarcerat cu privire la spionaj, şi a lui Trevor Reed, încarcerat pentru că a agresat, în stare de ebrietate, doi poliţişti ruşi.

Washingtonul denunta faptul că cei doi cetăţeni americani au fost încarceraţi în mod nedrept.

Aleşii americani, atât republicani, cât şi democraţi, îl îndeamna pe liderul SUA să ceară ferm eliberarea acestora.

„Da, da, da sigur”, a declarat Vladimir Putin pentru postul NBC care l-a întrebat despre un posibil schimb între doi americani încarceraţi în Rusia, Paul Whelan şi Trevor Reed, şi ruşi deţinuţi în Statele Unite

În acelaşi interviu, el a apreciat drept „grotesc” să se considere că Moscova duce un război informatic contra Statelor Unite.

„Am fost acuzaţi de tot felul de lucruri”, în special de „amestec în alegeri” sau „atacuri cibernetice”, a declarat Putin, adăugând că „niciodată nu s-au obosit să aducă cea mai mică dovadă”.

Până atunci însă, preşedintele rus s-a declarat pregătit să negocieze un schimb din motive ”umanitare”, legate de ”sănătatea şi viaţa persoanelor individuale”.

Într-o conferinţă de presă, la summitul G7 în Marea Britanie, Joe Biden a sugerat că este deschis unui schimb, răspunzând unei întrebări care viza în mod specific "infractori cibernetici", potrivit France24.

Însă consilierul său în domeniul securităţii naţionale Jake Sullivan a dat, ulterior, înapoi.

"El nu spune că va face schimb de infractori cibernetici cu Rusia", ci că este deschis "unui angajament reciproc" de "a nu proteja infractorii cibernetici", potrivit lui Sullivan.

×
Subiecte în articol: biden deținuti
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close