Antena 3 CNN Externe Inteligenţa artificială, folosită acum şi de escroci în metoda "Accidentul". Modul în care sunt ţepuiţi pensionarii la telefon

Inteligenţa artificială, folosită acum şi de escroci în metoda "Accidentul". Modul în care sunt ţepuiţi pensionarii la telefon

Escrocii se folosesc acum de inteligenţa artificială în metoda de înşelătorie numită "Accidentul". Cu ajutorul unei aplicaţii care reproduce vocea rudelor, infractorii sună diverse persoane şi le cer bani.

de Adriana Drăghici    |    25 Sep 2023   •   09:50

Metoda "Accidentul" capătă noi dimensiuni. Mai nou, escrocii folosesc un sofware pe bază de inteligenţă artificială prin care reproduc vocea unor persoane reale.

Este şl cazul unor indivizi din Germania care au încercat să păcălească o pensionară de 66 de ani, spunându-i că nepoata sa, minoră, în vârstă de 14 ani, a provocat un accident mortal şi că se află în spital, iar pentru a scăpa de închisoare este nevoie să achite suma de 75.000 de euro. Toate aceste detalii au fost oferite pensionarei de către o voce care semăna izbitor cu cea a nepoatei sale.

Citeşte şi: "Știu, dar nu sunt obligat să vă spun!" | Dumitru Buzatu, pus cu mâinile pe mașină și percheziționat, la momentul flagrantului

Metoda "Accidentul" capătă noi dimenisiuni

Având în vedere vârsta minorei, pensionarei i s-a părut suspectă această informaţie şi tocmai de aceea a alertat autorităţile.

În acest caz, poliţia din Germania nu a precizat dacă indivizii care au recurs la această metodă au fost sau nu reţinuţi.

Citeşte şi: A murit şeful mafiei siciliene. Matteo Messina Denaro, supranumit "ultimul naş", a fost unul dintre cei mai cruzi interlopi din ultimele decenii

Autorităţile din Germania atrag atenţia asupra acestei noi metode de înşelătorie şi spun că vocea poate fi reprodusă pe baza unor videoclipuri postate pe reţelele de socializare.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close