Antena 3 CNN Externe A murit şeful mafiei siciliene. Matteo Messina Denaro, supranumit "ultimul naş", a fost unul dintre cei mai cruzi interlopi din ultimele decenii

A murit şeful mafiei siciliene. Matteo Messina Denaro, supranumit "ultimul naş", a fost unul dintre cei mai cruzi interlopi din ultimele decenii

Șeful mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, a murit în spitalul penitenciarului din L'Aquila, Italia, la vârsta de 61 ani.

A murit şeful mafiei siciliene. Matteo Messina Denaro, supranumit "ultimul naş", a fost unul dintre cei mai cruzi interlopi din ultimele decenii
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2023   •   09:12

Șeful mafiei siciliene, temutul interlop Matteo Messina Denaro, a murit pe 24 septembrie în spitalul penitenciarului din L'Aquila, informează agenția ANSA

În vârstă de 61 de ani, Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după ce s-a ascuns timp de 30 de ani, acesta suferea de cancer în momentul arestării sale. Pe măsură ce starea sa s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital dintr-o închisoare de maximă securitate din centrul Italiei.

La începutul lunii august, a suportat o operaţie intestinală la spitalul San Salvatore din L'Aquila. Deşi intervenţia chirurgicală a avut succes, cancerul său avansat a cauzat o deteriorare ireversibilă a stării lui de sănătate.

Vineri, Messina Denaro a suferit o hemoragie consistentă şi, la scurt timp după aceea, a intrat într-o comă ireversibilă.

Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino. Crimele au șocat Italia și au declanșat o campanie împotriva mafiei siciliene.

Citeşte şi: Criză majoră în Kosovo: zeci de sârbi înarmați sunt asediaţi într-o biserică. Un poliţist şi trei suspecţi au fost ucişi

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, Matteo Messina Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993, soldate cu 10 morți. De asemenea, a fost acuzat că a contribuit la răpirea lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost reținut timp de doi ani, apoi a fost ucis.

Supranumit de presa italiană „ultimul naș", Messina Denaro a fost capturat în fața unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

Citeşte şi. "Știu, dar nu sunt obligat să vă spun!" | Dumitru Buzatu, pus cu mâinile pe mașină și percheziționat, la momentul flagrantului

Potrivit dosarelor medicale care au fost dezvăluite presei italiene, el a mai fost operat de cancer la colon în 2020 și 2022 sub un nume fals.

Un medic de la clinica din Palermo a declarat pentru ziarul La Repubblica că starea de sănătate a lui Messina Denaro s-a înrăutățit semnificativ în lunile care au precedat capturarea sa.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close