Antena 3 CNN Externe Criză majoră în Kosovo: zeci de sârbi înarmați, asediaţi într-o biserică. Un poliţist şi trei suspecţi au fost ucişi

Criză majoră în Kosovo: zeci de sârbi înarmați, asediaţi într-o biserică. Un poliţist şi trei suspecţi au fost ucişi

Criza majoră din Kosovo se accentuează, după ce 30 de sârbi înarmați s-au baricadat într-o biserică ortodoxă.

Criză majoră în Kosovo: zeci de sârbi înarmați, asediaţi într-o biserică. Un poliţist şi trei suspecţi au fost ucişi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2023   •   07:57

Aceștia a fost asediați de forțele de ordine, după ce au ucis un polițist. Până acum, trei dintre suspecți au fost uciși, iar alți șase au fost reținuți, anunță reprezentanții poliției din Kosovo

"Poliția din Kosovo a declarat că a ucis trei dintre atacatori și a arestat alți doi bărbați înarmați, în timpul unui schimb de focuri din nordul Kosovo.

Ceilalți patru reținuți ar fi făcut parte dintre colaboratorii atacatorilor. Noua confruntare dintre cele două tabere, cea a polițiștilor și cea a indivizilor înarmați, a avut loc la doar câteva ore după ambuscada din apropierea unei mănăstiri ortodoxe, în care un polițist kosovar și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit.

Atunci, autoritățile au transmis într-un comunicat că două vehicule mari, fără numere de înmatriculare, s-au poziționat pe un pod, au blocat intrarea și au tras asupra unităților de poliție. Ulterior, conform preoților din mănăstire, bărbații înarmați ar fi reușit să pătrundă în lăcașul de cult.

În acel moment, preoții și credincioșii s-au încuiat în altarul, de unde au auzit focuri de armă, în timp ce agresorii se deplasau în curtea mănăstirii.

Premierul din Kosovo a calificat incidentul drept un atac terorist.

La rândul său, președintele sârb Aleksandar Vucici susține că ciocnirile au fost rezultatul unei presiuni brutale exercitate de guvernul din Kosovo asupra sârbilor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Elena Predoiu.

"Chiar dacă am avertizat în fiecare zi la Bruxelles și la New York că se poate ajunge la toate acestea, mulți nu au vrut să audă sau să asculte. Sârbii din Kosovo, și nu cei din Serbia centrală, așa cum au mințit în presa din Pristina, s-au revoltat pentru că nu mai vor să suporte teroarea lui Kurti (Albin Kurti, premierul din Kosovo, n.r.)

În niciun caz nu vreau să justific uciderea polițiștilor albanezi (...) Este un gest condamnabil și este ceva de care nimeni nu avea nevoie, mai ales poporul sârb, în momentul în care toată lumea și-a dat seama că (Albin) Kurti este principalul organizator al haosului din Kosovo și Metohija", a declarat Vucici, într-o reacție la criza din Kosovo.

Tensiunile au crescut în această regiune după ciocnirile din luna mai, când peste 90 de soldați NATO și 50 de protestatari sârbi au fost răniți.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close